svetvomne.sk

Tvarohové buchty s ananásom

    

Rýchle buchty - "buchtiská" z lístkového cesta s bohatou tvarohovou náplňou. Mňaaam...

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový 100 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  vajce slepačie 1 kus

Zapneme rúru aby sa rozohriala. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom.

2. 

ananás sterilizovaný - kolieska 340 gramov

6 kusov koliesok ananásu si necháme v celku, zbytok z konzervy (bez nálevu) pokrájame nadrobno a zamiešame do tvarohu.

3. 

cesto lístkové 275 gramov

Lístkové predpripravené - rozvaľkané cesto na papieri ešte trochu viac rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 30x45 cm. Pokrájame ho naštvorce 15x15 cm a rovnomerne na ne rozdelíme tvaroh. Do stredu položíme koliesko ananásu.

4. 

Vytvoríme veľké buchty ktoré pomocou kuchynskej obracačky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Buchty dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor práškový

Pečieme do zlatova (20 minút) na strednom stupni. Upečené, ešte teplé posypeme cukrom.

7. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť