Ríbezľové minikoláčiky

Niečo malé, chutné, sladké ... na zahryznutie.
recept,fotorecept,cesto lístkové,ríbezľový kompót,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 1600 | gramov kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
mandle lupienky | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
ríbezľový kompót | 450 333 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov • múka hladká
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho väčšie kolieska.

2.
vajce slepačie 1 kus
Tie povkladáme do foriem na mafiny a natrieme ich po vnútornom obvode rozšľahaným vajíčkom.

3.
ríbezľový kompót 450 gramov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica • cukor práškový 80 gramov
Z ríbezľového kompótu zlejeme šťavu (zostane nám asi 200 g ríbezlí). Pridáme kukuričný škrob a cukor, zamiešame.

4.
Ríbezle rozdelíme do foriem vyložených cestom.

5.
Zo zbytku cesta povykrajujeme menšie kolieska a prikryjeme ríbezľovú náplň.

6.
Koláčiky potrieme vajíčkom...


8.
Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatova (250°C 12-15 minút). Upečené posypeme preosiatym práškovým cukrom. Z foriem vyberáme a servírujem až dobre vyhladené.

Dobrú chuť!