RECEPTY

Ríbezľové minikoláčiky

Ríbezľové minikoláčiky

Niečo malé, chutné, sladké ... na zahryznutie.

recept,fotorecept,cesto lístkové,ríbezľový kompót,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové400gramov
cukor práškový80gramov
cukor práškový-
mandle lupienky-
múka hladká-
ríbezľový kompót450gramov
vajce slepačie1kus
škrob kukuričný1polievková lyžica

 

Recept

1. 

cesto lístkové 400 gramov  múka hladká

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho väčšie kolieska.

2. 

vajce slepačie 1 kus

Tie povkladáme do foriem na mafiny a natrieme ich po vnútornom obvode rozšľahaným vajíčkom.

3. 

ríbezľový kompót 450 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica  cukor práškový 80 gramov

Z ríbezľového kompótu zlejeme šťavu (zostane nám asi 200 g ríbezlí). Pridáme kukuričný škrob a cukor, zamiešame.

4. 

Ríbezle rozdelíme do foriem vyložených cestom.

5. 

Zo zbytku cesta povykrajujeme menšie kolieska a prikryjeme ríbezľovú náplň.

6. 

Koláčiky potrieme vajíčkom...

7. 

mandle lupienky

... a posypeme mandľovými lupienkami. Koláčiky popicháme špáradlom.

8. 

cukor práškový

Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatova (250°C 12-15 minút). Upečené posypeme preosiatym práškovým cukrom. Z foriem vyberáme a servírujem až dobre vyhladené.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť