Ríbezľové minikoláčiky
Niečo malé, chutné, sladké ... na zahryznutie.
recept,fotorecept,cesto lístkové,ríbezľový kompót,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
mandle lupienky | - | ||
múka hladká | - | ||
ríbezľový kompót | 450 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škrob kukuričný | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov • múka hladká
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho väčšie kolieska.
2.
vajce slepačie 1 kus
Tie povkladáme do foriem na mafiny a natrieme ich po vnútornom obvode rozšľahaným vajíčkom.
3.
ríbezľový kompót 450 gramov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica • cukor práškový 80 gramov
Z ríbezľového kompótu zlejeme šťavu (zostane nám asi 200 g ríbezlí). Pridáme kukuričný škrob a cukor, zamiešame.
4.
Ríbezle rozdelíme do foriem vyložených cestom.
5.
Zo zbytku cesta povykrajujeme menšie kolieska a prikryjeme ríbezľovú náplň.
6.
Koláčiky potrieme vajíčkom...
8.
Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatova (250°C 12-15 minút). Upečené posypeme preosiatym práškovým cukrom. Z foriem vyberáme a servírujem až dobre vyhladené.
Dobrú chuť!