Makovo jablková štrúdľa na plechu
Koláč so všetkým čo obsahuje obľúbená štrúdľa. Koláč je jednoducho pripravený z lístkového cesta bez zavinovania.
recept,fotorecept,jablká,mak mletý,cesto lístkové,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
jablká | 700 | gramov | |
mak mletý | 150 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 | gramov | |
škrob kukuričný | 50 | gramov |
Recept
4.
cesto lístkové 275 gramov
Zvinuté cesto rozvinieme a položíme do plechu aj s papierom, v ktorom bolo stočené.
5.
Jablkovo-makovú zmes rozložíme na cesto.
6.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • cukor práškový 50 gramov • maslo 50 gramov
V miske spracujeme drobivé cesto z krupice, cukru a masla.
7.
Posýpkou posypeme koláč. Pečieme pri 200°C 35 minút.
Dobrú chuť!