svetvomne.sk

Tvarohové pité

    

Krehký klasický koláčik... recept na variant s tvarohovo-pudingovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Cesto

maslo 200 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Do misy dáme zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu.

Cesto

2. 

cukor práškový 100 gramov  soľ  múka hladká 450 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Pridáme cukor, štipku soli, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto a necháme ho v chlade 15 minút odpočívať. Potom ho prekrojíme na dve polovice.

3. 

múka hladká

Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu na pečenie (42x32 cm).

4. 

Pomocou valčeka...

5. 

... preložíme cesto do plechu vyloženého papierom na pečenie.

6. Tvarohová plnka

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  puding vanilkový - prášok 80 gramov

Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom a pudingovým práškom.

Tvarohová plnka

7. 

vaječný bielok 3 kusy

Do plnky vmiešame tuhý sneh z bielkov.

8. 

Plnku rozotrieme na cesto. Okraje asi 1,5 cm zostanú nepokryté.

9. 

Na pomúčenej doske rozvaľkáme druhú polovicu cesta a opäť ju pomocou valčeka preložíme na plnku. Okraje jemne popritláčame a povrch koláča poprepichujeme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30-35 minút.

10. 

cukor práškový

Koláč necháme dobre vychladnúť. Potom skrojíme kraje a koláč pokrájame. Posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť