svetvomne.sk

Hruškový koláč s pudingom

    

Jednoduchý recept na prípravu výborného koláča s krehkým cestom a náplňou z kúskov hrušiek vo vanilkovom pudingu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1polievková lyžica
cukor práškový1polievková lyžica
hrušky400gramov
maslo190gramov
med2čajové lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka hladká300gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
soľ¼čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

cukor práškový 1 polievková lyžica  vajce slepačie 1 kus  maslo 180 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky  múka hladká 300 gramov

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov

Uvaríme si hustý puding.

3. 

hrušky 400 gramov

Do hotového pudingu vmiešame očistené a na drobno nakrájané hrušky.

4. 

maslo 10 gramov

Trochu viac ako polovinu cesta rozvaľkáme na približne 3 mm a vtlačíme do vymastenej formy na pečenie.

5. 

škorica mletá ½ čajovej lyžičky  med 2 čajové lyžičky

Pridáme puding s hruškami, posypeme škoricou a pokvapkáme medom.

6. 

Zvyšok cesta tiež rozvaľkáme a rozprestrieme na vrch koláča.

7. 

Prebytočné cesto odstránime a môžeme ho použiť na ozdobenie koláča.

8. 

vajce slepačie 1 kus

Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť