Hruškový koláč s pudingom
Jednoduchý recept na prípravu výborného koláča s krehkým cestom a náplňou z kúskov hrušiek vo vanilkovom pudingu.
recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,hrušky,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
hrušky | 400 | gramov | |
maslo | 190 | gramov | |
med | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
cukor práškový 1 polievková lyžica • vajce slepačie 1 kus • maslo 180 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • múka hladká 300 gramov
Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2.
puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov
Uvaríme si hustý puding.

4.
maslo 10 gramov
Trochu viac ako polovinu cesta rozvaľkáme na približne 3 mm a vtlačíme do vymastenej formy na pečenie.

5.
škorica mletá ½ čajovej lyžičky • med 2 čajové lyžičky
Pridáme puding s hruškami, posypeme škoricou a pokvapkáme medom.

6.
Zvyšok cesta tiež rozvaľkáme a rozprestrieme na vrch koláča.

7.
Prebytočné cesto odstránime a môžeme ho použiť na ozdobenie koláča.


9.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!