RECEPTY

Čerešňové Clafoutis

Čerešňové Clafoutis

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.

recept,fotorecept,čerešne,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

115

463

gramov

kcal

cukor kryštálový

0

??

kcal

maslo

80

588

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

200

128

mililitrov

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

100

311

mililitrov

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

vaječný žĺtok

2

114

kusy

kcal

čerešne

300

195

gramov

kcal

 

Recept

1. 

čerešne 300 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme cukrom. Premiešame.

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme...

2. 

vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 2 kusy  múka polohrubá 100 gramov  cukor kryštálový 75 gramov  maslo 80 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre vymiešame. Primiešame roztopené maslo, mlieko a smotanu na šľahanie.

Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre...

3. 

maslo  cukor kryštálový

Oválnu zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

Oválnu zapekaciu misu vymastíme maslom a...

4. 

Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho čerešne.

Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho...

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45...

6. 

Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi chutný je aj studený, vychladený v chladničke.

Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť