Čerešňové Clafoutis
Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.
recept,fotorecept,čerešne,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 115 | gramov | |
cukor kryštálový | - | ||
maslo | 80 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
čerešne | 300 | gramov |
Recept
1.
čerešne 300 gramov • cukor kryštálový 40 gramov
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme cukrom. Premiešame.
2.
vaječný žĺtok 2 kusy • vajce slepačie 2 kusy • múka polohrubá 100 gramov • cukor kryštálový 75 gramov • maslo 80 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov
Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre vymiešame. Primiešame roztopené maslo, mlieko a smotanu na šľahanie.
4.
Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho čerešne.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45 minút.
6.
Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi chutný je aj studený, vychladený v chladničke.
Dobrú chuť!