svetvomne.sk

Babičkin koláč

    

Recept na šťavnatý piškótový koláč s tvarohovou, lekvárovou a pudingovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Pudingová plnka

puding čokoládový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc

V troche studeného mlieka rozmiešame puding s cukrom a vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Uvaríme hustejší puding.

Pudingová plnka

2. Tvarohová plnka

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov  cukor vanilkový 24 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.

Tvarohová plnka

3. Lekvárová plnka

lekvár višňový 200 gramov  cukor škoricový 12 gramov

Višňový lekvár premiešame so škoricovým cukrom.

4. Príprava cesta

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 240 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Príprava cesta

5. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Tuhý sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi.

6. 

kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice

Tretinu cesta odlejeme, pridáme do nej kakao a premiešame.

7. 

Bielu časť cesta rozlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžičkou naukladáme striedavo všetky tri náplne.

8. 

Kakaovú časť cesta nalejeme v tvare mriežky na povrch koláča.

9. 

Pečieme pri teplote 180°C asi 20 - 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť