Ríbezľová bublanina
Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci koláč s ríbezľami a krehkou snehovou penou na vrchu. V ceste je netradične pridaný tvaroh pre zväčšenie množstva a vylepšenie nutričnej hodnoty na porciu.
recept,fotorecept,ríbezle červené,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 10 | polievkových lyžíc | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | kus | |
múka polohrubá | 14 | polievkových lyžíc | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
ríbezle červené | 600 | gramov | |
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 10 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 1 kus • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej.
2.
múka polohrubá 12 polievkových lyžíc • tvaroh hrudkovitý 500 gramov
Primiešame postupne múku a tvaroh.
4.
kypriaci prášok do pečiva 1 kus
Jemne primiešame polovicu snehu z bielkov. Nakoniec vmiešame kypriaci prášok.
5.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • múka polohrubá 2 polievkové lyžice
Plech vymastíme a posypeme múkou.
6.
ríbezle červené 600 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Cesto rozotrieme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme bobule ríbezlí (bez stoniek). Posypeme cukrom.
7.
Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšok snehu z bielkov.
8.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.
Dobrú chuť!