svetvomne.sk

Ríbezľová bublanina

    

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci koláč s ríbezľami a krehkou snehovou penou na vrchu. V ceste je netradične pridaný tvaroh pre zväčšenie množstva a vylepšenie nutričnej hodnoty na porciu.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový10polievkových lyžíc
cukor vanilkový1kus
kypriaci prášok do pečiva1kus
múka polohrubá14polievkových lyžíc
olej slnečnicový4polievkové lyžice
ríbezle červené600gramov
tvaroh hrudkovitý500gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 10 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej.

2. 

múka polohrubá 12 polievkových lyžíc  tvaroh hrudkovitý 500 gramov

Primiešame postupne múku a tvaroh.

3. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 kus

Jemne primiešame polovicu snehu z bielkov. Nakoniec vmiešame kypriaci prášok.

5. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  múka polohrubá 2 polievkové lyžice

Plech vymastíme a posypeme múkou.

6. 

ríbezle červené 600 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Cesto rozotrieme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme bobule ríbezlí (bez stoniek). Posypeme cukrom.

7. 

Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšok snehu z bielkov.

8. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť