svetvomne.sk

Ríbezľová bublanina

     

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci koláč s ríbezľami a krehkou snehovou penou na vrchu. V ceste je netradične pridaný tvaroh pre zväčšenie množstva a vylepšenie nutričnej hodnoty na porciu.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Cukor práškový10polievkových lyžíc
Cukor vanilkový1kus
Kypriaci prášok do pečiva1kus
Múka polohrubá14polievkových lyžíc
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Ríbezle červené600gramov
Tvaroh hrudkovitý500gramov
Vaječný bielok6kusov
Vaječný žĺtok6kusov

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 10 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 2 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej.

2. 

múka polohrubá 12 PL  tvaroh hrudkovitý 500 g

Primiešame postupne múku a tvaroh.

3. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Jemne primiešame polovicu snehu z bielkov. Nakoniec vmiešame kypriaci prášok.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  múka polohrubá 2 PL

Plech vymastíme a posypeme múkou.

6. 

ríbezle červené 600 g  cukor kryštálový 2 PL

Cesto rozotrieme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme bobule ríbezlí (bez stoniek). Posypeme cukrom.

7. 

Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšok snehu z bielkov.

8. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť