Koláč zo zakysaného mlieka

Pohárový koláč s použitím bieleho jogurtu, kefíru, acidofilného mlieka, kyslého mlieka či jednoducho "kýšky".
recept,fotorecept,mlieko kyslé,kakao - prášok,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 4 1608 | decilitre kcal | |
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 10 37 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
kakao - prášok | 4 123 | polievkové lyžice kcal | |
mlieko kyslé | 6 343 | decilitrov kcal | |
múka hrubá | 6 2095 | decilitrov kcal | |
müsli čokoládové | 2 840 | decilitre kcal | |
olej olivový | 1 879 | deciliter kcal |
Recept
1. Príprava
mlieko kyslé 6 decilitrov • cukor kryštálový 4 decilitre
Kyslé mlieko (acidofilné, kefír, biely domáci jogurt) vlejeme do misy. Vsypeme k nemu kryštálový cukor a premiešame.

2.
olej olivový 1 deciliter • cukor vanilkový 10 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • kakao - prášok 4 polievkové lyžice
Pridáme olivový olej, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, kakao a všetko spolu dobre premiešame. Dbáme na dobré rozpustenie sódy bikarbóny, vhodné je pred samotným jej vsypaním rozdrviť medzi prstami prípadné hrudky v nej.
3.
múka hrubá 6 decilitrov
Do zmesi zamiešame múku a dohladka vymiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie (môžeme aj plech namiesto vyloženia papierom dobre vymastiť maslom a vysypať múkou).


5. Pečenie
Pripravený koláč vložíme do vopred rozohriatej rúry a pečieme na strednom stupni cca 30 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.

6. Servírovanie
cukor práškový 2 polievkové lyžice
Servírujeme pokrájaný na obdĺžniky, alebo kocky, posypaný práškovým cukrom.

Dobrú chuť!