svetvomne.sk

Ríbezľový koláčik

    

Obrátene pečený koláč so sviežou chuťou čiernych ríbezlí.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový-
cukor práškový100gramov
cukor trstinový80gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%120mililitrov
múka hladká200gramov
olej slnečnicový80mililitrov
ríbezle čierne250gramov
vajce slepačie4kusy
škorica mletá1čajová lyžička

1. 

ríbezle čierne 250 gramov

Čierne ríbezle odstopkujeme a umyjeme.

2. 

cukor trstinový 80 gramov  maslo 50 gramov

Hlboký plech o rozmeroch 32x22 cm vystelieme papierom na pečenie a vysypeme hnedým cukrom. Na cukor nastrúhame a rovnomerne rozdelíme maslo.

3. 

škorica mletá 1 čajová lyžička

Na maslo rovnomerne rozsypeme ríbezle a posypeme ich škoricou.

4. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 100 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Vajíčka rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 120 mililitrov  olej slnečnicový 80 mililitrov

K žĺtkom primiešame mlieko a olej.

6. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame ju do tekutej zmesi.

7. 

Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

8. 

Cesto vylejeme na ríbezle.

9. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 35 minút.

10. 

cukor práškový

Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme. Odstránime papier na pečenie, koláč pokrájame a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť