Ríbezľový koláčik
Obrátene pečený koláč so sviežou chuťou čiernych ríbezlí.
recept,fotorecept,ríbezle čierne,kakao - prášok,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor trstinový | 80 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 120 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
ríbezle čierne | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
cukor trstinový 80 gramov • maslo 50 gramov
Hlboký plech o rozmeroch 32x22 cm vystelieme papierom na pečenie a vysypeme hnedým cukrom. Na cukor nastrúhame a rovnomerne rozdelíme maslo.
4.
vajce slepačie 4 kusy • cukor práškový 100 gramov • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Vajíčka rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.
5.
mlieko plnotučné 3,5% 120 mililitrov • olej slnečnicový 80 mililitrov
K žĺtkom primiešame mlieko a olej.
6.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame ju do tekutej zmesi.
7.
Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.
8.
Cesto vylejeme na ríbezle.
9.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 35 minút.
10.
Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme. Odstránime papier na pečenie, koláč pokrájame a posypeme cukrom.
Dobrú chuť!