svetvomne.sk

Bublanina s čiernymi ríbezľami

     

Fantastická bublanina so skvelou chuťou čiernych ríbezlí.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

ríbezle čierne 500 g

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať.

2. 

múka polohrubá 220 g  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

Múku dobre premiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 6 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor kryštálový 180 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

voda 100 ml  olej slnečnicový 100 ml

K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme.

6. 

Prisypeme a zamiešame múku.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený maslom, vysypaný múkou a rovnomerne rozotrieme.

9. 

Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle.

10. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

11. 

cukor práškový

Chladnúci koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť