RECEPTY

Bublanina s čiernymi ríbezľami

Bublanina s čiernymi ríbezľami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Fantastická bublanina so skvelou chuťou čiernych ríbezlí.

recept,fotorecept,ríbezle čierne,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

180

724

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

??

balíček

kcal

maslo

0

??

kcal

múka polohrubá

220

784

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

ríbezle čierne

500

??

gramov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

100

221

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

ríbezle čierne 500 gramov

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať.

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme...

2. 

múka polohrubá 220 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Múku dobre premiešame s kypriacim práškom.

Múku dobre premiešame s kypriacim práškom....

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 180 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

5. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme.

K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme....

6. 

Prisypeme a zamiešame múku.

Prisypeme a zamiešame múku....

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený maslom, vysypaný múkou a rovnomerne rozotrieme.

Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený...

9. 

Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle.

Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle....

10. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C....

11. 

cukor práškový

Chladnúci koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Chladnúci koláč posypeme preosiatym...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť