Bublanina s čiernymi ríbezľami

Fantastická bublanina so skvelou chuťou čiernych ríbezlí.
recept,fotorecept,ríbezle čierne,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 180 724 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 ?? | balíček kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 220 784 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
ríbezle čierne | 500 ?? | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept

2.
múka polohrubá 220 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Múku dobre premiešame s kypriacim práškom.



5.
voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme.

6.
Prisypeme a zamiešame múku.

7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8.
Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený maslom, vysypaný múkou a rovnomerne rozotrieme.

9.
Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle.

10.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.


Dobrú chuť!