Bublanina s čiernymi ríbezľami
Fantastická bublanina so skvelou chuťou čiernych ríbezlí.
recept,fotorecept,ríbezle čierne,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 180 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 220 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
ríbezle čierne | 500 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
2.
múka polohrubá 220 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Múku dobre premiešame s kypriacim práškom.
5.
voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme.
6.
Prisypeme a zamiešame múku.
7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
8.
Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený maslom, vysypaný múkou a rovnomerne rozotrieme.
9.
Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle.
10.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!