RECEPTY

Bublanina s čiernymi ríbezľami

Bublanina s čiernymi ríbezľami

Fantastická bublanina so skvelou chuťou čiernych ríbezlí.

recept,fotorecept,ríbezle čierne,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový180gramov
cukor práškový-
kypriaci prášok do pečiva1balíček
maslo-
múka polohrubá220gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový100mililitrov
ríbezle čierne500gramov
soľ1štipka
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

ríbezle čierne 500 gramov

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať.

2. 

múka polohrubá 220 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Múku dobre premiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 180 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

K žĺtkom prilejeme vodu, olej a prešľaháme.

6. 

Prisypeme a zamiešame múku.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vymastený maslom, vysypaný múkou a rovnomerne rozotrieme.

9. 

Na cesto rovnomerne rozhodíme ríbezle.

10. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

11. 

cukor práškový

Chladnúci koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies