svetvomne.sk

Cuketový jablčník

    

Vynikajúci koláč z jabĺk a cukety zachutí malým i veľkým.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cuketa400gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový200gramov
cukor vanilkový20gramov
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva13gramov
maslo10gramov
múka polohrubá350gramov
olej slnečnicový100mililitrov
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie4kusy
vločky ovsené50gramov
voda100mililitrov
škorica mletá2čajové lyžičky

1. Príprava jabĺk a cukety

jablká 1 kilogram  cuketa 400 gramov

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a zbavíme jaderníkov. Jednotlivé štvrťky pokrájame na 3 - 4 mesiačiky. Cuketu ošúpeme a na hrubšie postrúhame.

Príprava jabĺk a cukety

2. 

maslo 10 gramov  strúhanka 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rovnomerne rozložíme jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou.

3. Príprava cuketového cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 200 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 100 mililitrov  múka polohrubá 350 gramov  vločky ovsené 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 13 gramov

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu a opätovne vymiešame. V múke rozmiešame ovsené vločky a kypriaci prášok, pridáme k žĺtkom a po zamiešaní vmiešame postrúhanú cuketu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta nakoniec ľahko primiešame.

Príprava cuketového cesta

4. 

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre, pomaly, na nižšom až strednom stupni približne 1 hodinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť