RECEPTY

Cuketový jablčník

Cuketový jablčník

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vynikajúci koláč z jabĺk a cukety zachutí malým i veľkým.

recept,fotorecept,jablká,cuketa,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cuketa

400

72

gramov

kcal

cukor kryštálový

2

121

polievkové lyžice

kcal

cukor práškový

200

776

gramov

kcal

cukor vanilkový

20

73

gramov

kcal

jablká

1

610

kilogram

kcal

kypriaci prášok do pečiva

13

10

gramov

kcal

maslo

10

74

gramov

kcal

múka polohrubá

350

1246

gramov

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

strúhanka

2

112

polievkové lyžice

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

vločky ovsené

50

183

gramov

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

škorica mletá

2

25

čajové lyžičky

kcal

 

Recept

1. Príprava jabĺk a cukety

jablká 1 kilogram  cuketa 400 gramov

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a zbavíme jaderníkov. Jednotlivé štvrťky pokrájame na 3 - 4 mesiačiky. Cuketu ošúpeme a na hrubšie postrúhame.

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a...

2. 

maslo 10 gramov  strúhanka 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rovnomerne rozložíme jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou.

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme...

3. Príprava cuketového cesta

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 200 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 100 mililitrov  múka polohrubá 350 gramov  vločky ovsené 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 13 gramov

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu a opätovne vymiešame. V múke rozmiešame ovsené vločky a kypriaci prášok, pridáme k žĺtkom a po zamiešaní vmiešame postrúhanú cuketu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta nakoniec ľahko primiešame.

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým...

4. 

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre, pomaly, na nižšom až strednom stupni približne 1 hodinu.

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť