svetvomne.sk

Cuketový jablčník

Vynikajúci koláč z jabĺk a cukety zachutí malým i veľkým.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cuketa400gramov
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Cukor práškový200gramov
Cukor vanilkový20gramov
Jablká1kilogram
Kypriaci prášok do pečiva13gramov
Maslo10gramov
Múka polohrubá350gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Strúhanka2polievkové lyžice
Vajce slepačie4kusy
Vločky ovsené50gramov
Voda100mililitrov
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. Príprava jabĺk a cukety

jablká 1 kg  cuketa 400 g

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a zbavíme jaderníkov. Jednotlivé štvrťky pokrájame na 3 - 4 mesiačiky. Cuketu ošúpeme a na hrubšie postrúhame.

Príprava jabĺk a cukety

2. 

maslo 10 g  strúhanka 2 PL  cukor kryštálový 2 PL  škorica mletá 2 ČL

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rovnomerne rozložíme jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou.

3. Príprava cuketového cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 200 g  cukor vanilkový 20 g  olej slnečnicový 100 ml  voda 100 ml  múka polohrubá 350 g  vločky ovsené 50 g  kypriaci prášok do pečiva 13 g

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu a opätovne vymiešame. V múke rozmiešame ovsené vločky a kypriaci prášok, pridáme k žĺtkom a po zamiešaní vmiešame postrúhanú cuketu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta nakoniec ľahko primiešame.

Príprava cuketového cesta

4. 

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre, pomaly, na nižšom až strednom stupni približne 1 hodinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť