Penový jablkový koláč
Skvelá, jablková maškrta.
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
jablká | 1 | kilogram | |
kypriaci prášok do pečiva | 5 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
smotana kyslá (10% tuku) | 1 | polievková lyžica | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
2.
cukor kryštálový 100 gramov • voda 100 mililitrov
V hrnci varíme jablká s cukrom a vodou, kým sa voda neodparí.
3.
múka hladká 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 5 gramov • cukor práškový 80 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Do misy nasypeme múku, pridáme prášok do pečiva, žĺtka a cukor.
4.
maslo 125 gramov • smotana kyslá (10% tuku) 1 polievková lyžica
Pridáme roztopené maslo a smotanu.
5.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na papieri na pečenie. Presunieme na plech a ešte prstami roztiahneme.
6.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
7.
Po upečení na korpus natrieme jablkovú plnku a pečieme spolu ešte 15 minút.
9.
cukor kryštálový 3 polievkové lyžice
Sneh rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku, posypeme cukrom a dáme piecť ešte 10 minút.
Dobrú chuť!