svetvomne.sk

Penový jablkový koláč

Penový jablkový koláč

    

Skvelá, jablková maškrta.

recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

jablká 1 kilogram

Jablká nahrubo nastrúhame.

2. 

cukor kryštálový 100 gramov  voda 100 mililitrov

V hrnci varíme jablká s cukrom a vodou, kým sa voda neodparí.

3. 

múka hladká 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 gramov  cukor práškový 80 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy

Do misy nasypeme múku, pridáme prášok do pečiva, žĺtka a cukor.

4. 

maslo 125 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 1 polievková lyžica

Pridáme roztopené maslo a smotanu.

5. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na papieri na pečenie. Presunieme na plech a ešte prstami roztiahneme.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

Po upečení na korpus natrieme jablkovú plnku a pečieme spolu ešte 15 minút.

8. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

9. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Sneh rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku, posypeme cukrom a dáme piecť ešte 10 minút.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový80gramov
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva5gramov
maslo125gramov
múka hladká300gramov
smotana kyslá (10% tuku)1polievková lyžica
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda100mililitrov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť