RECEPTY

Smažený koreň lotosu

Smažený koreň lotosu

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.

recept,fotorecept,koreň lotosu - renkon,Bezmäsité hlavné jedlá,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Hmotnosť porcie

1304 g

Energia porcie

351 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak

2

11

strúčiky

kcal

cibuľka jarná

50

16

gramov

kcal

cuketa

100

18

gramov

kcal

cukor kryštálový

½

11

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

koreň lotosu - renkon

200

148

gramov

kcal

mirin

2

41

polievkové lyžice

kcal

olej repkový

3

405

polievkové lyžice

kcal

paprika červená

100

29

gramov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

sójová omáčka

1

21

polievková lyžica

kcal

voda

2

0

litre

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

koreň lotosu - renkon 200 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Hrubšie plátky ošúpaného koreňa lotosu uvaríme 15 minút v slanej vode.

Hrubšie plátky ošúpaného koreňa lotosu...

2. 

Po uvarení vodu scedíme a necháme odkvapkať.

Po uvarení vodu scedíme a necháme odkvapkať....

3. 

olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Plátky lotosového koreňa osmažíme z oboch strán dozlatova. Ochutíme čiernym korením.

Plátky lotosového koreňa osmažíme z oboch...

4. 

cibuľka jarná 50 gramov  cuketa 100 gramov  paprika červená 100 gramov  cesnak 2 strúčiky

Medzičasom si nakrájame zeleninu.

Medzičasom si nakrájame zeleninu....

5. 

voda 50 mililitrov  mirin 2 polievkové lyžice  sójová omáčka 1 polievková lyžica  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme do panvice, podlejeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného premiešania.

Zeleninu pridáme do panvice, podlejeme vodou,...

6. 

Približne o 15 minút by mala byť zelenina mäkká a pripravená na servírovanie.

Približne o 15 minút by mala byť zelenina...

7. Servírovanie

Podávame v miske s ryžou.

Podávame v miske s ryžou....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť