Smažený koreň lotosu

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.
recept,fotorecept,koreň lotosu - renkon,Bezmäsité hlavné jedlá,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Japonská kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
1304 g
Energia porcie
351 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Japonská kuchyňa › Bezlaktózové › Vegánske recepty › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľka jarná | 50 16 | gramov kcal | |
cuketa | 100 18 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
koreň lotosu - renkon | 200 148 | gramov kcal | |
mirin | 2 41 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená | 100 29 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polievková lyžica kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
koreň lotosu - renkon 200 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Hrubšie plátky ošúpaného koreňa lotosu uvaríme 15 minút v slanej vode.

2.
Po uvarení vodu scedíme a necháme odkvapkať.

3.
olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Plátky lotosového koreňa osmažíme z oboch strán dozlatova. Ochutíme čiernym korením.

4.
cibuľka jarná 50 gramov • cuketa 100 gramov • paprika červená 100 gramov • cesnak 2 strúčiky
Medzičasom si nakrájame zeleninu.

5.
voda 50 mililitrov • mirin 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 1 polievková lyžica • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Zeleninu pridáme do panvice, podlejeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného premiešania.

6.
Približne o 15 minút by mala byť zelenina mäkká a pripravená na servírovanie.

7. Servírovanie
Podávame v miske s ryžou.

Dobrú chuť!