Smažený koreň lotosu
Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.
recept,fotorecept,koreň lotosu - renkon,Bezmäsité hlavné jedlá,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegánske recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Japonská kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Japonská kuchyňa Bezlepkové Bezlaktózové Vegánske recepty Ázijská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľka jarná | 50 | gramov | |
cuketa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
koreň lotosu - renkon | 200 | gramov | |
mirin | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená | 100 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
sójová omáčka | 1 | polievková lyžica | |
voda | 2 | litre | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1.
koreň lotosu - renkon 200 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Hrubšie plátky ošúpaného koreňa lotosu uvaríme 15 minút v slanej vode.
2.
Po uvarení vodu scedíme a necháme odkvapkať.
3.
olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Plátky lotosového koreňa osmažíme z oboch strán dozlatova. Ochutíme čiernym korením.
4.
cibuľka jarná 50 gramov • cuketa 100 gramov • paprika červená 100 gramov • cesnak 2 strúčiky
Medzičasom si nakrájame zeleninu.
5.
voda 50 mililitrov • mirin 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 1 polievková lyžica • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Zeleninu pridáme do panvice, podlejeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného premiešania.
6.
Približne o 15 minút by mala byť zelenina mäkká a pripravená na servírovanie.
7. Servírovanie
Podávame v miske s ryžou.
Dobrú chuť!