Kurací ramen
Vynikajúca japonská polievka.
recept,fotorecept,kuracie prsia,pór,hliva ustricová,hrášok,vajce slepačie,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Mäsové polievky › Japonská kuchyňa › Bezlaktózové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Hrášok › Sezóna - Pór ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón kurací | 10 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - rezance polievkové | 125 | gramov | |
hliva ustricová | 150 | gramov | |
hrášok | 250 | gramov | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mrkva | 20 | gramov | |
olej olivový | 4 | polievkové lyžice | |
pór | 70 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
sójová omáčka | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 2.5 | litra | |
zázvor koreň | 30 | gramov |
Recept
1. Príprava kuracieho vývaru
kuracie prsia 500 gramov • voda 2.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky • bujón kurací 10 gramov
Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.
2.
pór 70 gramov • mrkva 20 gramov • zázvor koreň 30 gramov • cesnak 2 strúčiky • olej olivový 4 polievkové lyžice
Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.
3.
Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.
5.
Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.
6.
hliva ustricová 150 gramov • hrášok 250 gramov • cestoviny - rezance polievkové 125 gramov
V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.
8. Servírujeme
Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.
Dobrú chuť!