Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.
recept,fotorecept,kuracie prsia,pór,hliva ustricová,hrášok,vajce slepačie,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Mäsové polievky › Japonská kuchyňa › Sezónne recepty › Bezlaktózové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Pór › Sezóna - Hrášok ›Ingrediencie
Ingrediencie
| bujón kurací | 10 19 | gramov kcal | |
| cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
| cestoviny - rezance polievkové | 125 450 | gramov kcal | |
| hliva ustricová | 150 507 | gramov kcal | |
| hrášok | 250 190 | gramov kcal | |
| kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
| mrkva | 20 9 | gramov kcal | |
| olej olivový | 4 528 | polievkové lyžice kcal | |
| pór | 70 33 | gramov kcal | |
| soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| sójová omáčka | 4 83 | polievkové lyžice kcal | |
| vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
| voda | 2.5 0 | litra kcal | |
| zázvor koreň | 30 9 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava kuracieho vývaru
kuracie prsia 500 gramov • voda 2.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky • bujón kurací 10 gramov
Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

2.
pór 70 gramov • mrkva 20 gramov • zázvor koreň 30 gramov • cesnak 2 strúčiky • olej olivový 4 polievkové lyžice
Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

3.
Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.


5.
Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

6.
hliva ustricová 150 gramov • hrášok 250 gramov • cestoviny - rezance polievkové 125 gramov
V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

8. Servírujeme
Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Dobrú chuť!
























