svetvomne.sk

Kurací ramen

Kurací ramen

    

Vynikajúca japonská polievka.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

1. Príprava kuracieho vývaru

kuracie prsia 500 gramov  voda 2.5 litra  soľ ½ čajovej lyžičky  bujón kurací 10 gramov

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a  varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

Príprava kuracieho vývaru

2. 

pór 70 gramov  mrkva 20 gramov  zázvor koreň 30 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 4 polievkové lyžice

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

3. 

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.

4. 

sójová omáčka 4 polievkové lyžice

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme.

5. 

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

6. 

hliva ustricová 150 gramov  hrášok 250 gramov  cestoviny - rezance polievkové 125 gramov

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

7. 

vajce slepačie 3 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a pokrájame na polovice.

8. Servírujeme

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

bujón kurací10gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - rezance polievkové125gramov
hliva ustricová150gramov
hrášok250gramov
kuracie prsia500gramov
mrkva20gramov
olej olivový4polievkové lyžice
pór70gramov
soľ½čajovej lyžičky
sójová omáčka4polievkové lyžice
vajce slepačie3kusy
voda2.5litra
zázvor koreň30gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť