RECEPTY

Kurací ramen

Kurací ramen

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Vynikajúca japonská polievka.

recept,fotorecept,kuracie prsia,pór,hliva ustricová,hrášok,vajce slepačie,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Hmotnosť porcie

659 g

Energia porcie

442 kcal

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón kurací

10

19

gramov

kcal

cesnak

2

11

strúčiky

kcal

cestoviny - rezance polievkové

125

450

gramov

kcal

hliva ustricová

150

507

gramov

kcal

hrášok

250

190

gramov

kcal

kuracie prsia

500

550

gramov

kcal

mrkva

20

9

gramov

kcal

olej olivový

4

528

polievkové lyžice

kcal

pór

70

33

gramov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

sójová omáčka

4

83

polievkové lyžice

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

2.5

0

litra

kcal

zázvor koreň

30

9

gramov

kcal

 

Recept

1. Príprava kuracieho vývaru

kuracie prsia 500 gramov  voda 2.5 litra  soľ ½ čajovej lyžičky  bujón kurací 10 gramov

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a  varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme...

2. 

pór 70 gramov  mrkva 20 gramov  zázvor koreň 30 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 4 polievkové lyžice

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a...

3. 

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút....

4. 

sójová omáčka 4 polievkové lyžice

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme.

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme....

5. 

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu....

6. 

hliva ustricová 150 gramov  hrášok 250 gramov  cestoviny - rezance polievkové 125 gramov

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú...

7. 

vajce slepačie 3 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a pokrájame na polovice.

8. Servírujeme

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť