Kurkumové zemiaky
Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.
recept,fotorecept,zemiaky,korenie kurkuma,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Zemiakové prílohy
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 100 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
soľ himalájska ružová | 1 | čajová lyžička | |
soľ himalájska ružová | - | ||
voda | 100 | mililitrov | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
3.
maslo 50 gramov • korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky
Na rozohriate maslo pridáme koreniny a necháme krátko prevoňať.
4.
Pridáme cibuľu a krátko opražíme.
5.
soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Prisypeme zemiaky a soľ, prilejeme vodu, premiešame...
6.
...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, udusíme za 20 minút do mäkka.
Dobrú chuť!