svetvomne.sk

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 24 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa červená100gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
Maslo50gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Soľ himalájska ružová
Voda100mililitrov
Zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

2. 

cibuľa červená 100 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

3. 

maslo 50 g  korenie kurkuma 1 ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL  korenie chilli ¼ ČL

Na rozohriate maslo pridáme koreniny a necháme krátko prevoňať.

4. 

Pridáme cibuľu a krátko opražíme.

5. 

soľ himalájska ružová 1 ČL  voda 100 ml

Prisypeme zemiaky a soľ, prilejeme vodu, premiešame...

6. 

...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, udusíme za 20 minút do mäkka.

7. 

soľ himalájska ružová

Odokryjeme a vypneme ohrev. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť