svetvomne.sk

Kurkumové zemiaky

    

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

24 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa červená100gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
soľ himalájska ružová-
voda100mililitrov
zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

2. 

cibuľa červená 100 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

3. 

maslo 50 gramov  korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky

Na rozohriate maslo pridáme koreniny a necháme krátko prevoňať.

4. 

Pridáme cibuľu a krátko opražíme.

5. 

soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Prisypeme zemiaky a soľ, prilejeme vodu, premiešame...

6. 

...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, udusíme za 20 minút do mäkka.

7. 

soľ himalájska ružová

Odokryjeme a vypneme ohrev. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť