svetvomne.sk

Jarná mäsová roláda

    

Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové275gramov
hovädzie mleté mäso1200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová-
mrkva150gramov
soľ1čajová lyžička
syr tvrdý150gramov
vajce slepačie6kusov
voda100mililitrov
špenát čerstvý listový120gramov

1. 

vajce slepačie 4 kusy

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

hovädzie mleté mäso 1200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  vajce slepačie 1 kus

Mäso vložíme do misy, pridáme korenie, soľ a vajce. Dobre premiešame.

3. 

masť bravčová

Na dosku položíme dvojmo alobal o veľkosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natrieme masťou.

4. 

Na alobal rozložíme mäso a vytvoríme plát o veľkosti 45 x 30 cm.

5. 

špenát čerstvý listový 120 gramov  mrkva 150 gramov

Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Na mäso rozložíme špenát a posypeme mrkvou.

6. 

syr tvrdý 150 gramov

Na mrkvu položíme plátky syra, alebo tiež môžeme použiť nahrubo strúhaný syr. Na menší okraj uložíme vajíčka.

7. 

Pomocou alobalu...

8. 

... začneme roládu stáčať.

9. 

voda 100 mililitrov

Roládu zabalenú do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalom a zabalíme okraje rolády. Podlejeme trochou vody.

10. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

11. 

cesto lístkové 275 gramov  vajce slepačie 1 kus

Po vychladení položíme roládu na rozvinuté lístkové cesto, zabalíme a preložíme na pekáč, aj s papierom na pečenie, v ktorom bolo lístkové cesto stočené. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

12. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť