Jarná mäsová roláda
![Jarná mäsová roláda](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002028/img_sk_4x3/jarna-masova-rolada_00180.jpg)
Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,vajce slepačie,hovädzie mleté mäso,špenát čerstvý listový,Hovädzie mäso,Veľkonočné,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
hovädzie mleté mäso | 1200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
mrkva | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov | |
špenát čerstvý listový | 120 | gramov |
Recept
1.
vajce slepačie 4 kusy
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7971.jpg)
2.
hovädzie mleté mäso 1200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus
Mäso vložíme do misy, pridáme korenie, soľ a vajce. Dobre premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7961.jpg)
3.
Na dosku položíme dvojmo alobal o veľkosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natrieme masťou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7962.jpg)
4.
Na alobal rozložíme mäso a vytvoríme plát o veľkosti 45 x 30 cm.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7965.jpg)
5.
špenát čerstvý listový 120 gramov • mrkva 150 gramov
Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Na mäso rozložíme špenát a posypeme mrkvou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7967.jpg)
6.
syr tvrdý 150 gramov
Na mrkvu položíme plátky syra, alebo tiež môžeme použiť nahrubo strúhaný syr. Na menší okraj uložíme vajíčka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7972.jpg)
7.
Pomocou alobalu...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7976.jpg)
8.
... začneme roládu stáčať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7979.jpg)
9.
voda 100 mililitrov
Roládu zabalenú do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalom a zabalíme okraje rolády. Podlejeme trochou vody.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7982.jpg)
10.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_7983.jpg)
11.
cesto lístkové 275 gramov • vajce slepačie 1 kus
Po vychladení položíme roládu na rozvinuté lístkové cesto, zabalíme a preložíme na pekáč, aj s papierom na pečenie, v ktorom bolo lístkové cesto stočené. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_8009.jpg)
12.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002028/small/IMG_8021.jpg)
Dobrú chuť!