svetvomne.sk

Španielske vtáčiky

     

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vajce slepačie  párky  slanina údená  uhorky - nakladačky

Uvaríme dve vajíčka na tvrdo, vychladené olúpeme a pokrájame na štvrťky. Pripravíme si tri párky, prekrojené na polovice. Trochu slaninky pokrájanej na slížiky a kúsky uhoriek.

2. 

hovädzie zadné 6 ks

Šesť väčších plátkov hovädzieho mäsa (asi trištvrte kila) rozklepeme na pol centimetra-čo najtenšie.

3. 

soľ  korenie čierne mleté

Osolíme a okoreníme.

4. 

horčica plnotučná 6 ČL

Ohorčicujeme.

5. 

Dnu dáme párku, slaninku, uhorku a vajíčko. Zabalíme a zviažeme niťkou.

6. 

slanina údená

Trošku slaninky pokrájame a opečieme na panvici.

7. 

cibuľa 1 ks

K slaninke pridáme pokrájanú cibuľu a spolu ďalej opekáme.

8. 

A dáme dnu vtáčikov.

9. 

soľ

Osolíme a čakáme kým vtáčiky pustia šťavu. Podlejeme vodou, koľko budeme chcieť šťavy.

10. 

Zakryjeme a dusíme 1 hodinu. Na kúsočku ochutnáme.

11. 

Vtáčikov vyberieme, vychladíme.

12. 

Šťavičku scedíme do hrnčeka.

13. 

múka hladká

Na panvicu dáme varešku múky a osmažíme.

14. 

voda  soľ

Zalejeme šťavičkou. Miešame do úplneho rozpustenia múky-do zhustnutia. Podľa potreby pridáme vodu a soľ.

15. 

Z vtáčikov odstránime nitky a vložíme ich do šťavy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť