Výborná bábovka
Recept na jednoduchú výbornú bábovku.
recept,fotorecept,vajce slepačie,cukor kryštálový,kakao - prášok,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
maslo | - | ||
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
vajce slepačie 5 kusov • cukor kryštálový 150 gramov • voda 200 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov • múka hladká 100 gramov • múka polohrubá 150 gramov
V mise vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme vodu a olej. V druhej mise vyšľaháme z bielkov sneh. K vajíčkam postupne, na striedačku, ľahko vmiešame sneh a múky s práškom do pečiva.
2.
Forma na bábovku ø 26 cm
Dve tretiny cesta vlejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
4.
Kakaové cesto vlejeme do prvého cesta a povhadzujeme do neho kúsky nalámanej čokolády.
5.
Bábovku pečieme 50 minút pri 160°C .
Dobrú chuť!