Výborná bábovka

Recept na jednoduchú výbornú bábovku.
recept,fotorecept,vajce slepačie,cukor kryštálový,kakao - prášok,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 1 31 | polievková lyžica kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 150 534 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 5 kusov • cukor kryštálový 150 gramov • voda 200 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov • múka hladká 100 gramov • múka polohrubá 150 gramov
V mise vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme vodu a olej. V druhej mise vyšľaháme z bielkov sneh. K vajíčkam postupne, na striedačku, ľahko vmiešame sneh a múky s práškom do pečiva.

2.
Forma na bábovku ø 26 cm
Dve tretiny cesta vlejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

4.
Kakaové cesto vlejeme do prvého cesta a povhadzujeme do neho kúsky nalámanej čokolády.

5.
Bábovku pečieme 50 minút pri 160°C .

Dobrú chuť!