Kávová bábovka s rumom

Bábovka len pre veľkých.
recept,fotorecept,rum tmavý,mlieko polotučné 1,5%,káva čierna instantná,maslo,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 10 39 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 10 37 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
káva čierna instantná | 2 86 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 400 1424 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 30 72 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
rum tmavý 30 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.

3.
kakao - prášok 2 polievkové lyžice • káva čierna instantná 2 polievkové lyžice
Dobre vmiešame kakao a kávu.

4.
maslo 100 gramov • múka polohrubá 400 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.

5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.

6.
cukor vanilkový 10 gramov • cukor práškový 10 gramov
Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.

Dobrú chuť!