RECEPTY

Kávová bábovka s rumom

Kávová bábovka s rumom

Bábovka len pre veľkých.

recept,fotorecept,rum tmavý,mlieko polotučné 1,5%,káva čierna instantná,maslo,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,Bábovky

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bábovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
cukor práškový10gramov
cukor vanilkový10gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva12gramov
káva čierna instantná2polievkové lyžice
maslo100gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá400gramov
múka polohrubá-
rum tmavý30mililitrov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 150 gramov

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

2. 

rum tmavý 30 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.

3. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice  káva čierna instantná 2 polievkové lyžice

Dobre vmiešame kakao a kávu.

4. 

maslo 100 gramov  múka polohrubá 400 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.

5. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 26 cm

Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.

6. 

cukor vanilkový 10 gramov  cukor práškový 10 gramov

Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť