svetvomne.sk

Kávová bábovka s rumom

    

Bábovka len pre veľkých.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 150 gramov

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

2. 

rum tmavý 30 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.

3. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice  káva čierna instantná 2 polievkové lyžice

Dobre vmiešame kakao a kávu.

4. 

maslo 100 gramov  múka polohrubá 400 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.

5. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 26 cm

Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.

6. 

cukor vanilkový 10 gramov  cukor práškový 10 gramov

Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť