Kávová bábovka s rumom
Bábovka len pre veľkých.
recept,fotorecept,rum tmavý,mlieko polotučné 1,5%,káva čierna instantná,maslo,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | 10 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
káva čierna instantná | 2 | polievkové lyžice | |
maslo | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
rum tmavý | 30 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
rum tmavý 30 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
Postupne do zmesi zapracujeme rum a mlieko.
3.
kakao - prášok 2 polievkové lyžice • káva čierna instantná 2 polievkové lyžice
Dobre vmiešame kakao a kávu.
4.
maslo 100 gramov • múka polohrubá 400 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Pridáme rozpustené, vychladené maslo a primiešame múku s práškom do pečiva.
5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a dohladka vymiešané cesto do formy vlejeme.
6.
cukor vanilkový 10 gramov • cukor práškový 10 gramov
Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, vyklopíme a posypeme mixom cukrov.
Dobrú chuť!