Zemiaková bábovka
Jemná a sladká bábovka s hrozienkami, ktorá všetkým zachutí.
recept,fotorecept,zemiaky,Bábovky,Sezónne recepty
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
hrozienka | 80 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
rum tmavý | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
2.
hrozienka 80 gramov • rum tmavý 4 polievkové lyžice • maslo • múka polohrubá
Hrozienka umyjeme a zalejeme ich rumom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
3.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 140 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a olej a tiež vymiešame.
4.
Zemiak na jemno postrúhame.
5.
múka polohrubá 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
K žĺtkom pridáme múku, kypriaci prášok, strúhaný zemiak a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame.
6.
Nakoniec zľahka zamiešame hrozienka a sneh z bielkov.
7.
Forma na bábovku ø 22 cm
Zmes vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 45 minút.
Dobrú chuť!