Zemiaková bábovka

Jemná a sladká bábovka s hrozienkami, ktorá všetkým zachutí.
recept,fotorecept,zemiaky,Bábovky
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 563 | gramov kcal | |
hrozienka | 80 228 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
rum tmavý | 4 144 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
zemiaky | 300 276 | gramov kcal |
Recept

2.
hrozienka 80 gramov • rum tmavý 4 polievkové lyžice • maslo • múka polohrubá
Hrozienka umyjeme a zalejeme ich rumom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

3.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 140 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a olej a tiež vymiešame.

4.
Zemiak na jemno postrúhame.

5.
múka polohrubá 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
K žĺtkom pridáme múku, kypriaci prášok, strúhaný zemiak a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame.

6.
Nakoniec zľahka zamiešame hrozienka a sneh z bielkov.

7.
Forma na bábovku ø 22 cm
Zmes vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 45 minút.

Dobrú chuť!