RECEPTY

Zemiaková bábovka

Zemiaková bábovka

Jemná a sladká bábovka s hrozienkami, ktorá všetkým zachutí.

recept,fotorecept,zemiaky,Bábovky,Sezónne recepty

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový140gramov
hrozienka80gramov
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá-
múka polohrubá300gramov
olej slnečnicový80mililitrov
rum tmavý4polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
zemiaky300gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 300 gramov

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme 10 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

hrozienka 80 gramov  rum tmavý 4 polievkové lyžice  maslo  múka polohrubá

Hrozienka umyjeme a zalejeme ich rumom. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

3. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 140 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a olej a tiež vymiešame.

4. 

Zemiak na jemno postrúhame.

5. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

K žĺtkom pridáme múku, kypriaci prášok, strúhaný zemiak a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame.

6. 

Nakoniec zľahka zamiešame hrozienka a sneh z bielkov.

7. 

Forma na bábovku ø 22 cm

Zmes vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 45 minút.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť