Kakaová bábovka s tvarohom
Sýta a chutná bábovka pre veľa hladošov.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,kakao - prášok,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 70 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kakao - prášok | 30 | gramov | |
kandizované ovocie mix | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka polohrubá | 350 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Tvarohová plnka
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • cukor práškový 70 gramov • kandizované ovocie mix 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Tvaroh zmiešame s cukrami, vajíčkami a kandizovaným ovocím. Naplníme do mikroténového vrecúška.
2. Kakaové cesto
múka polohrubá 350 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • kakao - prášok 30 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Do misy nasypeme a nalejeme uvedené ingrediencie a dobre vyšľaháme.
3.
Forma na bábovku ø 26 cm
Bábovkovú formu (priemer 25 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto.
4.
Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme väčší roh a plnku nanesieme do stredu bábovky.
5.
Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
7.
Pre dospelých je vhodné pokvapkať kakaovú časť bábovky rumom. Bábovka je ešte chutnejšia.
Dobrú chuť!