Tvarohové augsburské rezy
Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!
recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
múka hladká | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
voda | 1 | polievková lyžica | |
čokoláda na varenie 55% | 125 | gramov | |
škrob kukuričný | 20 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • kakao - prášok 20 gramov • cukor práškový 75 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.
2.
maslo 125 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • voda 1 polievková lyžica
Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vodu. Vypracujeme jemné cesto.
3.
Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.
7.
Vyšľaháme.
8.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
9.
Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu rozvaľkáme priamo v plechu (18x27 cm). Ak by sa nám lepilo na valček, jemne posypeme múkou.
10.
Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo veľkosti plechu. Druhú polovicu cesta na papieri rozvaľkáme. Takto si uľahčíme manipuláciu s krehkým cestom a nebude sa nám pri práci trhať.
11.
Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku.
12.
Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom navrch)...
13.
...a papier jednoducho stiahneme.
14.
Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme 25 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom, znížime teplotu a pri 160°C dopekáme 10 minút. Necháme dobre vychladiť.
15.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 125 gramov
V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie (neprehrejeme do varu). Pridáme do nej nalámanú čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.
16.
Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade. Pred konzumáciou nakrájame na 16 menších obdĺžnikov (zákusok je pomerne sladký a sýty, preto odporúčame krájať ho na menšie porcie)...
17.
...a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!