RECEPTY

Tvarohové augsburské rezy

Tvarohové augsburské rezy

Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!

recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový150gramov
kakao - prášok20gramov
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo125gramov
múka hladká200gramov
múka hladká-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda1polievková lyžica
čokoláda na varenie 55%125gramov
škrob kukuričný20gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  kakao - prášok 20 gramov  cukor práškový 75 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  voda 1 polievková lyžica

Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vodu. Vypracujeme jemné cesto.

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.

4. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 75 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

6. 

škrob kukuričný 20 gramov  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov

Pridáme uvedené ingrediencie.

7. 

Vyšľaháme.

8. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

9. 

múka hladká

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu rozvaľkáme priamo v plechu (18x27 cm). Ak by sa nám lepilo na valček, jemne posypeme múkou.

10. 

Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo veľkosti plechu. Druhú polovicu cesta na papieri rozvaľkáme. Takto si uľahčíme manipuláciu s krehkým cestom a nebude sa nám pri práci trhať.

11. 

Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku.

12. 

Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom navrch)...

13. 

...a papier jednoducho stiahneme.

14. 

Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme 25 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom, znížime teplotu a pri 160°C dopekáme 10 minút. Necháme dobre vychladiť.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 125 gramov

V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie (neprehrejeme do varu). Pridáme do nej nalámanú čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

16. 

Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade. Pred konzumáciou nakrájame na 16 menších obdĺžnikov (zákusok je pomerne sladký a sýty, preto odporúčame krájať ho na menšie porcie)...

17. 

...a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies