RECEPTY

Tvarohové augsburské rezy

Tvarohové augsburské rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!

recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový150gramov
kakao - prášok20gramov
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo125gramov
múka hladká200gramov
múka hladká-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda1polievková lyžica
čokoláda na varenie 55%125gramov
škrob kukuričný20gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  kakao - prášok 20 gramov  cukor práškový 75 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy....

2. 

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  voda 1 polievková lyžica

Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vodu. Vypracujeme jemné cesto.

Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný...

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.

Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol...

4. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

5. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 75 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

6. 

škrob kukuričný 20 gramov  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov

Pridáme uvedené ingrediencie.

Pridáme uvedené ingrediencie....

7. 

Vyšľaháme.

Vyšľaháme....

8. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

9. 

múka hladká

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu rozvaľkáme priamo v plechu (18x27 cm). Ak by sa nám lepilo na valček, jemne posypeme múkou.

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu...

10. 

Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo veľkosti plechu. Druhú polovicu cesta na papieri rozvaľkáme. Takto si uľahčíme manipuláciu s krehkým cestom a nebude sa nám pri práci trhať.

Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo...

11. 

Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku.

Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku....

12. 

Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom navrch)...

Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom...

13. 

...a papier jednoducho stiahneme.

...a papier jednoducho stiahneme....

14. 

Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme 25 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom, znížime teplotu a pri 160°C dopekáme 10 minút. Necháme dobre vychladiť.

Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme...

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 125 gramov

V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie (neprehrejeme do varu). Pridáme do nej nalámanú čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie...

16. 

Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade. Pred konzumáciou nakrájame na 16 menších obdĺžnikov (zákusok je pomerne sladký a sýty, preto odporúčame krájať ho na menšie porcie)...

Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade....

17. 

...a môžeme servírovať.

...a môžeme servírovať....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť