svetvomne.sk

Tvarohové augsburské rezy

     

Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal  kakao - prášok 20 g  cukor práškový 75 g

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

maslo 125 g  vaječný žĺtok 1 ks  voda 1 PL

Premiešame a pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a vodu. Vypracujeme jemné cesto.

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice a necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.

4. 

vaječný bielok 3 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

vaječný žĺtok 2 ks  cukor práškový 75 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

6. 

škrob kukuričný 20 g  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g

Pridáme uvedené ingrediencie.

7. 

Vyšľaháme.

8. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

9. 

múka hladká

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu polovicu rozvaľkáme priamo v plechu (18x27 cm). Ak by sa nám lepilo na valček, jemne posypeme múkou.

10. 

Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžnik vo veľkosti plechu. Druhú polovicu cesta na papieri rozvaľkáme. Takto si uľahčíme manipuláciu s krehkým cestom a nebude sa nám pri práci trhať.

11. 

Na cesto v plechu nalejeme tvarohovú plnku.

12. 

Cesto na papieri preložíme na plnku (papierom navrch)...

13. 

...a papier jednoducho stiahneme.

14. 

Jemne popicháme vidličkou a pri 180°C pečieme 25 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom, znížime teplotu a pri 160°C dopekáme 10 minút. Necháme dobre vychladiť.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  čokoláda na varenie 55% 125 g

V hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie (neprehrejeme do varu). Pridáme do nej nalámanú čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

16. 

Zákusok necháme 24 hodín odležať v chlade. Pred konzumáciou nakrájame na 16 menších obdĺžnikov (zákusok je pomerne sladký a sýty, preto odporúčame krájať ho na menšie porcie)...

17. 

...a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť