Jadranské rezy

Obľúbené orieškové rezy. Sladký krémový zákusok z čias dávno minulých, ktorý sa nám ani rokmi nezunoval.
recept,fotorecept,kakao - prášok,orechy lieskové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 160 621 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kakao - prášok | 20 62 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 140 1028 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 60 214 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 30 270 | mililitrov kcal | |
orechy lieskové | 100 646 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
škrob kukuričný | 25 91 | gramov kcal |
Recept

2.
múka polohrubá 60 gramov • kakao - prášok 20 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou (alebo s kypriacim práškom).


4.
Do vyšľahaných žĺtkov postupne a striedavo vmiešavame pripravenú múku...

5.
...a sneh z bielkov.


7.
Cesto vylejeme na menší plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

8.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

9.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor vanilkový 1 balíček • škrob kukuričný 25 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Z mlieka, vanilkového cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Do uvareného vmiešame žĺtko a necháme prejsť varom. Za stáleho miešania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na izbovú teplotu.

10.
orechy lieskové 100 gramov
Oriešky nasekáme v kuchynskom elektrickom sekáčiku a nasucho opražíme na panvici.

11.
Oriešky vysypeme z panvice a necháme vychladnúť. Časť orieškov (20g) si odložíme bokom na záverečné zdobenie.

12.
maslo 140 gramov • cukor práškový 100 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

13.
Zašľaháme puding...

14.
...a primiešame orechy.

15.
Krém natrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť.


17.
Šľahačku ryhovaním zarovnáme.

18.
Okraje zákusku jemne orežeme. Zákusok posypeme orieškami a pokrájame na väčšie, či menšie kocky, alebo obdĺžniky.

Dobrú chuť!