svetvomne.sk

Jadranské rezy

     

Obľúbené orieškové rezy. Sladký krémový zákusok z čias dávno minulých, ktorý sa nám ani rokmi nezunoval.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 3 ks  cukor práškový 60 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

múka polohrubá 60 g  kakao - prášok 20 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou (alebo s kypriacim práškom).

3. 

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do vyšľahaných žĺtkov postupne a striedavo vmiešavame pripravenú múku...

5. 

...a sneh z bielkov.

6. 

olej slnečnicový 30 ml

Nakoniec primiešame olej.

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na menší plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

8. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

9. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  cukor vanilkový 1 bal  škrob kukuričný 25 g  vaječný žĺtok 1 ks

Z mlieka, vanilkového cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Do uvareného vmiešame žĺtko a necháme prejsť varom. Za stáleho miešania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na izbovú teplotu.

10. 

orechy lieskové 100 g

Oriešky nasekáme v kuchynskom elektrickom sekáčiku a nasucho opražíme na panvici.

11. 

Oriešky vysypeme z panvice a necháme vychladnúť. Časť orieškov (20g) si odložíme bokom na záverečné zdobenie.

12. 

maslo 140 g  cukor práškový 100 g

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

13. 

Zašľaháme puding...

14. 

...a primiešame orechy.

15. 

Krém natrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť.

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

17. 

Šľahačku ryhovaním zarovnáme.

18. 

Okraje zákusku jemne orežeme. Zákusok posypeme orieškami a pokrájame na väčšie, či menšie kocky, alebo obdĺžniky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť