RECEPTY

Jadranské rezy

Jadranské rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Obľúbené orieškové rezy. Sladký krémový zákusok z čias dávno minulých, ktorý sa nám ani rokmi nezunoval.

recept,fotorecept,kakao - prášok,orechy lieskové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový160gramov
cukor vanilkový1balíček
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kakao - prášok20gramov
maslo-
maslo140gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá60gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový30mililitrov
orechy lieskové100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
škrob kukuričný25gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

2. 

múka polohrubá 60 gramov  kakao - prášok 20 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou (alebo s kypriacim práškom).

Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou...

3. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

Do vyšľahaných žĺtkov postupne a striedavo vmiešavame pripravenú múku...

Do vyšľahaných žĺtkov postupne a striedavo...

5. 

...a sneh z bielkov.

...a sneh z bielkov....

6. 

olej slnečnicový 30 mililitrov

Nakoniec primiešame olej.

Nakoniec primiešame olej....

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na menší plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

Cesto vylejeme na menší plech (18x27cm)...

8. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C....

9. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor vanilkový 1 balíček  škrob kukuričný 25 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Z mlieka, vanilkového cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Do uvareného vmiešame žĺtko a necháme prejsť varom. Za stáleho miešania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na izbovú teplotu.

Z mlieka, vanilkového cukru a kukuričného...

10. 

orechy lieskové 100 gramov

Oriešky nasekáme v kuchynskom elektrickom sekáčiku a nasucho opražíme na panvici.

Oriešky nasekáme v kuchynskom elektrickom...

11. 

Oriešky vysypeme z panvice a necháme vychladnúť. Časť orieškov (20g) si odložíme bokom na záverečné zdobenie.

Oriešky vysypeme z panvice a necháme...

12. 

maslo 140 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

13. 

Zašľaháme puding...

Zašľaháme puding......

14. 

...a primiešame orechy.

...a primiešame orechy....

15. 

Krém natrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť.

Krém natrieme na korpus a necháme v chlade...

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku....

17. 

Šľahačku ryhovaním zarovnáme.

Šľahačku ryhovaním zarovnáme....

18. 

Okraje zákusku jemne orežeme. Zákusok posypeme orieškami a pokrájame na väčšie, či menšie kocky, alebo obdĺžniky.

Okraje zákusku jemne orežeme. Zákusok posypeme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť