RECEPTY

Bábovka Deluxe

Bábovka Deluxe

Vynikajúca bábovka vhodná aj ako zákusok na oslavu.

recept,fotorecept,piškóty kakaové,orechy vlašské,Bábovky,Sezónne recepty

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový160gramov
hrozienka100gramov
kokos strúhaný-
kypriaci prášok do pečiva12gramov
lekvár ríbezľový-
maslo-
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%125mililitrov
múka hladká250gramov
orechy vlašské100gramov
piškóty kakaové120gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)-
smotana sladká na varenie3polievkové lyžice
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. 

piškóty kakaové 120 gramov  lekvár ríbezľový  maslo  kokos strúhaný

Piškóty natrieme lekvárom a vždy dve spolu spojíme. Formu na pečenie bábovky vymastíme maslom a vysypeme kokosom.

Piškóty natrieme lekvárom a vždy dve spolu...

2. Cesto

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 160 gramov  mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov

Cukor, mlieko a vajcia vymiešame do penista.

Cukor, mlieko a vajcia vymiešame do penista....

3. 

kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  múka hladká 250 gramov

Balíček kypriaceho prášku rozmiešame v múke. Múku postupne primiešavame k vajíčkam.

Balíček kypriaceho prášku rozmiešame v múke....

4. 

hrozienka 100 gramov  orechy vlašské 100 gramov

Orechy nasekáme a spolu s vopred namočenými a scedenými hrozienkami ich pridáme k cestu.

5. 

Forma na bábovku ø 26 cm

Do formy nalejeme tretinu cesta a povkladáme časť pripravených piškót. Postup zopakujeme.

Do formy nalejeme tretinu cesta a povkladáme...

6. Pečieme

Vrch bábovky zarovnáme a dáme ju piecť do vopred rozohriatej rúry na 45 minút, pri 175°C.

Vrch bábovky zarovnáme a dáme ju piecť do...

7. Karamelová poleva

cukor kryštálový 50 gramov  smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice  maslo 30 gramov

V hrnci skaramelizujeme cukor, opatrne primiešame smotanu (horúci karamel prudko pení). Miešame do rozpustenia karamelu v smotane. Odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame a necháme chladnúť.

V hrnci skaramelizujeme cukor, opatrne primiešame...

8. 

Po upečení necháme bábovku trochu sa stiahnuť - odlepí sa od formy. Potom ju vyklopíme a necháme takmer vychladnúť. Polejeme ju karamelovou polevou a necháme polevu stuhnúť.

Po upečení necháme bábovku trochu sa stiahnuť...

9. Slávnostné servírovanie

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

Jednoducho na rezy nastriekame šľahačku.

Jednoducho na rezy nastriekame šľahačku....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť