Bábovka Deluxe

Vynikajúca bábovka vhodná aj ako zákusok na oslavu.
recept,fotorecept,piškóty kakaové,orechy vlašské,Bábovky
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 160 621 | gramov kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
lekvár ríbezľový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 125 60 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 100 674 | gramov kcal | |
piškóty kakaové | 120 480 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 0 ?? | kcal | |
smotana sladká na varenie | 3 72 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
piškóty kakaové 120 gramov • lekvár ríbezľový • maslo • kokos strúhaný
Piškóty natrieme lekvárom a vždy dve spolu spojíme. Formu na pečenie bábovky vymastíme maslom a vysypeme kokosom.

2. Cesto
vajce slepačie 4 kusy • cukor práškový 160 gramov • mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov
Cukor, mlieko a vajcia vymiešame do penista.

3.
kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • múka hladká 250 gramov
Balíček kypriaceho prášku rozmiešame v múke. Múku postupne primiešavame k vajíčkam.

4.
hrozienka 100 gramov • orechy vlašské 100 gramov
Orechy nasekáme a spolu s vopred namočenými a scedenými hrozienkami ich pridáme k cestu.
5.
Forma na bábovku ø 26 cm
Do formy nalejeme tretinu cesta a povkladáme časť pripravených piškót. Postup zopakujeme.

6. Pečieme
Vrch bábovky zarovnáme a dáme ju piecť do vopred rozohriatej rúry na 45 minút, pri 175°C.

7. Karamelová poleva
cukor kryštálový 50 gramov • smotana sladká na varenie 3 polievkové lyžice • maslo 30 gramov
V hrnci skaramelizujeme cukor, opatrne primiešame smotanu (horúci karamel prudko pení). Miešame do rozpustenia karamelu v smotane. Odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame a necháme chladnúť.

8.
Po upečení necháme bábovku trochu sa stiahnuť - odlepí sa od formy. Potom ju vyklopíme a necháme takmer vychladnúť. Polejeme ju karamelovou polevou a necháme polevu stuhnúť.

9. Slávnostné servírovanie
smotana na šľahanie (30-33% tuku)
Jednoducho na rezy nastriekame šľahačku.

Dobrú chuť!