Vaječno-likérová bábovka

Recept na jemnú sladkú bábovku s kúskami čokolády.
recept,fotorecept,cukor práškový,maslo,maslo,vaječný likér,čokoláda na varenie 55%,múka hladká,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 776 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 10 37 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný likér | 250 575 | mililitrov kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 200 1002 | gramov kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 200 gramov • maslo 250 gramov • cukor vanilkový 10 gramov
Žĺtka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom do hladka.


3.
vaječný bielok 4 kusy • čokoláda na varenie 55% 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • múka hladká 250 gramov
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, čokoládu nadrobno nasekáme a múku zmiešame s kypriacim práškom.

4.
K likérovému základu vmiešame múku a čokoládu.

5.
Zľahka primiešame sneh z bielkov.

6.
Forma na bábovku ø 22 cm
Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

7.
Po upečení necháme bábovku vo forme 15 minút odstáť, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!