Vaječno-likérová bábovka
Recept na jemnú sladkú bábovku s kúskami čokolády.
recept,fotorecept,cukor práškový,maslo,maslo,vaječný likér,čokoláda na varenie 55%,múka hladká,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | 250 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný likér | 250 | mililitrov | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 200 gramov • maslo 250 gramov • cukor vanilkový 10 gramov
Žĺtka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom do hladka.
3.
vaječný bielok 4 kusy • čokoláda na varenie 55% 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • múka hladká 250 gramov
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, čokoládu nadrobno nasekáme a múku zmiešame s kypriacim práškom.
4.
K likérovému základu vmiešame múku a čokoládu.
5.
Zľahka primiešame sneh z bielkov.
6.
Forma na bábovku ø 22 cm
Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.
7.
Po upečení necháme bábovku vo forme 15 minút odstáť, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!