svetvomne.sk

Vaječno-likérová bábovka

    

Recept na jemnú sladkú bábovku s kúskami čokolády.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 200 gramov  maslo 250 gramov  cukor vanilkový 10 gramov

Žĺtka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom do hladka.

2. 

vaječný likér 250 mililitrov

Primiešame vaječný likér.

3. 

vaječný bielok 4 kusy  čokoláda na varenie 55% 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  múka hladká 250 gramov

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, čokoládu nadrobno nasekáme a múku zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

K likérovému základu vmiešame múku a čokoládu.

5. 

Zľahka primiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

7. 

Po upečení necháme bábovku vo forme 15 minút odstáť, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť