svetvomne.sk

Roláda s vaječným likérom

    

Výborná dvojfarebná roláda plnená krémovou "opitou" plnkou :)

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový140gramov
cukor práškový1čajová lyžička
cukor práškový-
cukor vanilkový15gramov
džem ovocný2čajové lyžičky
džem ovocný2polievkové lyžice
kakao - prášok1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mandle lupienky-
maslo180gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká120gramov
puding vanilkový - prášok50gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný likér150mililitrov
vaječný žĺtok5kusov
voda50mililitrov

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom.

Roládový korpus

2. 

voda 50 mililitrov  múka hladká 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Primiešame vodu a následne múku s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Nakoniec vmiešame, nadvakrát, tuhý sneh z bielkov.

4. 

Plech (46x34 cm )vyložíme papierom na pečenie. Polovicu cesta rozotrieme po dlhšej strane plechu asi do polovice.

5. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Do druhej polovice cesta primiešame kakao a týmto cestom pokryjeme druhú polovicu plechu (cestá sa musia spojiť).

6. 

Korpus upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Po vybratí z rúry ho zrolujeme a zabalíme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.

7. Pudingovo-likérový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  cukor vanilkový 15 gramov  puding vanilkový - prášok 50 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Pudingovo-likérový krém

8. 

maslo 180 gramov  cukor práškový 60 gramov

Maslo vymiešame s cukrom do peny.

9. 

vaječný likér 150 mililitrov

Vmiešame puding a likér. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

10. Plnenie rolády

Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

Plnenie rolády

11. 

cukor práškový  džem ovocný 2 polievkové lyžice

Položíme ju na dosku posypanú cukrom. Potrieme riedkym džemom (najlepšie ríbezľovým).

12. 

mandle lupienky

Na džem navrstvíme dve tretiny plnky. Roládu od tmavého konca stočíme, potrieme ju zvyšným krémom a posypeme mandľami.

13. Zdobenie

džem ovocný 2 čajové lyžičky  cukor práškový 1 čajová lyžička

Džem zmiešame s cukrom a naplníme ním striekačku.

Zdobenie

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme stuhnúť najmenej na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Pred podávaním nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť