svetvomne.sk

Roláda s vaječným likérom

Výborná dvojfarebná roláda plnená krémovou "opitou" plnkou :)

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový140gramov
Cukor práškový1čajová lyžička
Cukor práškový
Cukor vanilkový15gramov
Džem ovocný2čajové lyžičky
Džem ovocný2polievkové lyžice
Kakao - prášok1polievková lyžica
Kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
Mandle lupienky
Maslo180gramov
Mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
Múka hladká120gramov
Puding vanilkový - prášok50gramov
Vaječný bielok5kusov
Vaječný likér150mililitrov
Vaječný žĺtok5kusov
Voda50mililitrov

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 ks  cukor práškový 80 g

Žĺtky vymiešame s cukrom.

Roládový korpus

2. 

voda 50 ml  múka hladká 120 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Primiešame vodu a následne múku s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 5 ks

Nakoniec vmiešame, nadvakrát, tuhý sneh z bielkov.

4. 

Plech (46x34 cm )vyložíme papierom na pečenie. Polovicu cesta rozotrieme po dlhšej strane plechu asi do polovice.

5. 

kakao - prášok 1 PL

Do druhej polovice cesta primiešame kakao a týmto cestom pokryjeme druhú polovicu plechu (cestá sa musia spojiť).

6. 

Korpus upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Po vybratí z rúry ho zrolujeme a zabalíme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.

7. Pudingovo-likérový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 15 g  puding vanilkový - prášok 50 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Pudingovo-likérový krém

8. 

maslo 180 g  cukor práškový 60 g

Maslo vymiešame s cukrom do peny.

9. 

vaječný likér 150 ml

Vmiešame puding a likér. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

10. Plnenie rolády

Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

Plnenie rolády

11. 

cukor práškový  džem ovocný 2 PL

Položíme ju na dosku posypanú cukrom. Potrieme riedkym džemom (najlepšie ríbezľovým).

12. 

mandle lupienky

Na džem navrstvíme dve tretiny plnky. Roládu od tmavého konca stočíme, potrieme ju zvyšným krémom a posypeme mandľami.

13. Zdobenie

džem ovocný 2 ČL  cukor práškový 1 ČL

Džem zmiešame s cukrom a naplníme ním striekačku.

Zdobenie

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme stuhnúť najmenej na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Pred podávaním nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť