Roláda s vaječným likérom

Výborná dvojfarebná roláda plnená krémovou "opitou" plnkou :)
recept,fotorecept,vaječný likér,Rolády
Rolády
Kategórie
Rolády ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 140 544 | gramov kcal | |
cukor práškový | 1 20 | čajová lyžička kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 15 55 | gramov kcal | |
džem ovocný | 2 25 | čajové lyžičky kcal | |
džem ovocný | 2 73 | polievkové lyžice kcal | |
kakao - prášok | 1 31 | polievková lyžica kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mandle lupienky | 0 ?? | kcal | |
maslo | 180 1322 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 120 417 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 50 178 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný likér | 150 345 | mililitrov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
voda 50 mililitrov • múka hladká 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Primiešame vodu a následne múku s kypriacim práškom.


4.
Plech (46x34 cm )vyložíme papierom na pečenie. Polovicu cesta rozotrieme po dlhšej strane plechu asi do polovice.

5.
kakao - prášok 1 polievková lyžica
Do druhej polovice cesta primiešame kakao a týmto cestom pokryjeme druhú polovicu plechu (cestá sa musia spojiť).

6.
Korpus upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Po vybratí z rúry ho zrolujeme a zabalíme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.

7. Pudingovo-likérový krém
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • cukor vanilkový 15 gramov • puding vanilkový - prášok 50 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.


9.
vaječný likér 150 mililitrov
Vmiešame puding a likér. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

10. Plnenie rolády
Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

11.
cukor práškový • džem ovocný 2 polievkové lyžice
Položíme ju na dosku posypanú cukrom. Potrieme riedkym džemom (najlepšie ríbezľovým).

12.
Na džem navrstvíme dve tretiny plnky. Roládu od tmavého konca stočíme, potrieme ju zvyšným krémom a posypeme mandľami.

13. Zdobenie
džem ovocný 2 čajové lyžičky • cukor práškový 1 čajová lyžička
Džem zmiešame s cukrom a naplníme ním striekačku.

14.
Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme stuhnúť najmenej na 2 hodiny do chladničky.

15.
Pred podávaním nakrájame.

Dobrú chuť!