Tvarohová roláda
Ľahká a lahodná roláda z piškótového cesta.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,smotana na šľahanie (30-33% tuku),múka hladká,kompót mandarínkový,Rolády
Rolády
Kategórie
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | - | ||
cukor kryštálový | 4 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
kompót mandarínkový | 100 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
múka hladká | 5 | polievkových lyžíc | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 125 | mililitrov | |
tvaroh hrudkovitý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Piškótové cesto
vajce slepačie 4 kusy • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • múka hladká 5 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Pred koncom šľahania pridáme cukor. V druhej mise zmiešame žĺtka, olej a múku. Riedime mliekom. Nakoniec jemne primiešame sneh a prášok do pečiva.
2.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v dobre predhriatej rúre na 160 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ nezačne na povrchu mierne hnednúť.
3.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
4. Tvarohová plnka
tvaroh hrudkovitý 150 gramov • cukor práškový 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov • citrónová kôra • kompót mandarínkový 100 gramov
Zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a citrónovou kôrou z polovice citróna. Na koniec jemne vmiešame šľahačku zo smotany so stužovačom a mandarinky.
5.
Rozrolované cesto pokvapkáme šťavou z mandariniek a následne naň rozotrieme krém do približne 4 mm vrstvy. Opatrne zrolujeme a necháme odležať aspoň 12 hodín.
Dobrú chuť!