svetvomne.sk

Tvarohová roláda

    

Ľahká a lahodná roláda z piškótového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Piškótové cesto

vajce slepačie 4 kusy  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  múka hladká 5 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5%  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Pred koncom šľahania pridáme cukor. V druhej mise zmiešame žĺtka, olej a múku. Riedime mliekom. Nakoniec jemne primiešame sneh a prášok do pečiva.

Piškótové cesto

2. 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v dobre predhriatej rúre na 160 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ nezačne na povrchu mierne hnednúť.

3. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

4. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 150 gramov  cukor práškový 50 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov  citrónová kôra  kompót mandarínkový 100 gramov

Zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a citrónovou kôrou z polovice citróna. Na koniec jemne vmiešame šľahačku zo smotany so stužovačom a mandarinky.

Tvarohová plnka

5. 

Rozrolované cesto pokvapkáme šťavou z mandariniek a následne naň rozotrieme krém do približne 4 mm vrstvy. Opatrne zrolujeme a necháme odležať aspoň 12 hodín.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť