svetvomne.sk

Tvarohovo čučoriedková roláda

    

Výborná roláda z piškótového cesta plnená sviežim tvarohovým krémom a čučoriedkami.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový6polievkových lyžíc
cukor práškový150gramov
cukor vanilkový1balíček
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo200gramov
múka hladká6polievkových lyžíc
tvaroh mäkký250gramov
vajce slepačie6kusov
čučoriedkový kompót180mililitrov

1. Príprava cesta

vajce slepačie 6 kusov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc

Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne spojíme so žľtkami.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 6 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame.

3. 

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre na 200°C asi 10 minút.

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

5. Príprava krému

tvaroh mäkký 250 gramov  maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov  cukor vanilkový 1 balíček

Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vymiešame dohladka.

Príprava krému

6. 

čučoriedkový kompót 180 mililitrov

Krém rozdelíme do dvoch misiek. 1/3 krému odložíme na pokrytie povrchu rolády a a do zvyšných 2/3 krému primiešame čuoriedky.

7. 

Vychladnutý korpus rozvinieme a naplníme čučoriedkovým krémom a znovu stočíme do rolády. Povrch rolády natrieme odloženým bielym krémom. Ozdobíme čučoriedkami. Roládu necháme stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť