svetvomne.sk

Tvarohovo čučoriedková roláda

     

Výborná roláda z piškótového cesta plnená sviežim tvarohovým krémom a čučoriedkami.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový6polievkových lyžíc
Cukor práškový150gramov
Cukor vanilkový1balíček
Kypriaci prášok do pečiva½balíčka
Maslo200gramov
Múka hladká6polievkových lyžíc
Tvaroh mäkký250gramov
Vajce slepačie6kusov
Čučoriedkový kompót180mililitrov

1. Príprava cesta

vajce slepačie 6 ks  cukor kryštálový 6 PL

Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne spojíme so žľtkami.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 6 PL  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame.

3. 

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre na 200°C asi 10 minút.

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

5. Príprava krému

tvaroh mäkký 250 g  maslo 200 g  cukor práškový 150 g  cukor vanilkový 1 bal

Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vymiešame dohladka.

Príprava krému

6. 

čučoriedkový kompót 180 ml

Krém rozdelíme do dvoch misiek. 1/3 krému odložíme na pokrytie povrchu rolády a a do zvyšných 2/3 krému primiešame čuoriedky.

7. 

Vychladnutý korpus rozvinieme a naplníme čučoriedkovým krémom a znovu stočíme do rolády. Povrch rolády natrieme odloženým bielym krémom. Ozdobíme čučoriedkami. Roládu necháme stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť