RECEPTY

Tvarohová torta s jahodovým želé

Tvarohová torta s jahodovým želé

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

...len sa tak po nej zapráši :)

recept,fotorecept,jahodový kompót,jahodový kompót,tortové želé červené,tortové želé červené,tvaroh mäkký,lekvár jahodový,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra

2

8

čajové lyžičky

kcal

cukor kryštálový

40

161

gramov

kcal

cukor práškový

200

776

gramov

kcal

cukor vanilkový

10

37

gramov

kcal

jahodový kompót

1230

911

gramov

kcal

jedlá želatina

25

89

gramov

kcal

kakao - prášok

1

31

polievková lyžica

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

kypriaci prášok do pečiva

7

6

gramov

kcal

lekvár jahodový

0

??

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

múka hladká

150

521

gramov

kcal

múka polohrubá

30

107

gramov

kcal

orechy vlašské mleté

30

203

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

500

800

mililitrov

kcal

tortové želé červené

20

70

gramov

kcal

tvaroh mäkký

750

893

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

čokoláda 85%

50

300

gramov

kcal

škrob kukuričný

30

109

gramov

kcal

 

Recept

1. Jahodové želé

jahodový kompót 410 gramov  cukor kryštálový 40 gramov  tortové želé červené 10 gramov

Formu na tortu vyložíme potravinárskou fóliou. Na fóliu poukladáme rozpolené jahody (185g). Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s cukrom a tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Želé pomaly nalejeme na jahody a necháme v chlade stuhnúť.

Formu na tortu vyložíme potravinárskou fóliou....

2. 1. korpus

múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  cukor práškový 50 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  citrónová kôra 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 1 kus  maslo 50 gramov

Z múky, kypriaceho prášku, oboch cukrov, strúhanej citrónovej kôry, vajíčka a roztopeného masla vymiešame cesto.

Z múky, kypriaceho prášku, oboch cukrov,...

3. 

Na plech prestrieme papier na pečenie, ktorý sme si vystrihli do tvaru tortovej formy. Na papieri rozvaľkáme cesto, položíme na neho kruh z tortovej formy a cesto dotlačíme prstami k okraju. Poprepichujeme vidličkou a 20 minút pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C.

Na plech prestrieme papier na pečenie, ktorý sme...

4. 2. korpus

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 50 gramov  škrob kukuričný 30 gramov  múka polohrubá 30 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov  orechy vlašské mleté 30 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Vajíčka vymiešame s cukrom, škrobovou múčkou, múkou, kypriacim práškom, mletými orechmi a kakaom.

Vajíčka vymiešame s cukrom, škrobovou...

5. 

Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej tortovej formy a pri 180°C ho 10 minút pečieme.

Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej...

6. Tvarohovo-smotanová plnka

jedlá želatina 25 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým...

7. 

tvaroh mäkký 750 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 mililitrov  cukor práškový 100 gramov

Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom, vmiešame rozpustenú želatinu.

Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom, vmiešame...

8. Tortu poskladáme

lekvár jahodový

Na prvý korpus natrieme ovocný lekvár a položíme na neho druhý korpus.

Na prvý korpus natrieme ovocný lekvár a...

9. 

jahodový kompót 820 gramov

Na druhý korpus poukladáme nahusto polovice jahôd (370g). Na korpusy navlečieme kruh z tortovej formy.

Na druhý korpus poukladáme nahusto polovice...

10. 

Na jahody rovnomerne rozotrieme polovicu plnky.

Na jahody rovnomerne rozotrieme polovicu plnky....

11. 

Na plnku opatrne prenesieme (vyklopíme) stuhnuté jahodové želé. Zakryjeme druhou polovicou plnky a tortu necháme najmenej 4 hodiny v chlade tuhnúť. Potom nožom opatrne uvoľníme plnku od formy a kruh stiahneme.

Na plnku opatrne prenesieme (vyklopíme) stuhnuté...

12. Zdobenie

tortové želé červené 10 gramov

Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Pomocou štetca nanášame želatinu na boky torty. Krátko zachladíme.

Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame...

13. 

čokoláda 85% 50 gramov

Rozpustíme čokoládu a povrch torty jemne dozdobíme.

Rozpustíme čokoládu a povrch torty jemne...

14. ...mňááám...

...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť