RECEPTY

Valentínska vanilkovo jahodová torta

Valentínska vanilkovo jahodová torta

Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)

recept,fotorecept,jahodový kompót,mlieko polotučné 1,5%,puding vanilkový - prášok,Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  Valentínske  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor práškový7polievkových lyžíc
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový2kusy
jahodový kompót200gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
lekvár jahodový100gramov
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
mlieko sušené100gramov
múka polohrubá10polievkových lyžíc
olej slnečnicový1polievková lyžica
poleva cukrárska čokoládová-
puding vanilkový - prášok40gramov
tuk stužený - margarín100gramov
vajce slepačie6kusov
voda9polievkových lyžíc

 

Recept

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 6 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 9 polievkových lyžíc  múka polohrubá 10 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

2. Pečenie

Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.

3. 

Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.

4. 

lekvár jahodový 100 gramov  jahodový kompót 200 gramov

Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 1 kus  maslo 200 gramov  cukor práškový 7 polievkových lyžíc

V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.

6. Plnenie

Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.

7. 

Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.

8. Príprava bielej hmoty

tuk stužený - margarín 100 gramov  cukor práškový 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov

Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.

9. Dozdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies