svetvomne.sk

Valentínska vanilkovo jahodová torta

    

Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor práškový7polievkových lyžíc
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový2kusy
jahodový kompót200gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
lekvár jahodový100gramov
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
mlieko sušené100gramov
múka polohrubá10polievkových lyžíc
olej slnečnicový1polievková lyžica
poleva cukrárska čokoládová-
puding vanilkový - prášok40gramov
tuk stužený - margarín100gramov
vajce slepačie6kusov
voda9polievkových lyžíc

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 6 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 9 polievkových lyžíc  múka polohrubá 10 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Príprava korpusu

2. Pečenie

Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.

Pečenie

3. 

Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.

4. 

lekvár jahodový 100 gramov  jahodový kompót 200 gramov

Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 1 kus  maslo 200 gramov  cukor práškový 7 polievkových lyžíc

V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.

Príprava krému

6. Plnenie

Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.

Plnenie

7. 

Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.

8. Príprava bielej hmoty

tuk stužený - margarín 100 gramov  cukor práškový 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov

Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.

Príprava bielej hmoty

9. Dozdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dozdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť