RECEPTY

Orechové srdce

Orechové srdce

Nielen Valentínska torta plná orechov.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  Valentínske  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový20gramov
cukor práškový180gramov
hrozienka v čokoláde-
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
maslo180gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
orechy vlašské mleté180gramov
rum tmavý25mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
stužovač šľahačky7gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda20mililitrov
čokoláda25gramov
čokoláda-
škrob kukuričný40gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 100 gramov  voda 20 mililitrov  orechy vlašské mleté 50 gramov

Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame orechy.

2. 

múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky  vaječný bielok 6 kusov

Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

3. 

Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k žĺtkom.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 20 gramov  škrob kukuričný 40 gramov

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 180 gramov  cukor práškový 80 gramov

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom.

8. 

rum tmavý 25 mililitrov

Maslo zmiešame s pudingom a primiešame rum.

9. 

orechy vlašské mleté 80 gramov

Vmiešame orechy...

10. 

čokoláda 25 gramov

...a rozpustenú čokoládu.

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  stužovač šľahačky 7 gramov

Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom.

12. 

Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu. Vrchnú časť odoberieme a na spodnú natrieme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchnú časť.

13. 

Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po bokoch).

14. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Posypeme orechmi.

15. 

čokoláda  hrozienka v čokoláde

Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do čokolády v hrnčeku môžeme vmiešať hrozienka v čokoláde a tiež ich použiť na ozdobenie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies