Orechové srdce

Nielen Valentínska torta plná orechov.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Valentínske
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 20 81 | gramov kcal | |
cukor práškový | 180 699 | gramov kcal | |
hrozienka v čokoláde | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1.5 6 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 180 1322 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
orechy vlašské mleté | 180 1214 | gramov kcal | |
rum tmavý | 25 60 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 7 25 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 20 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 25 129 | gramov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuričný | 40 145 | gramov kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 100 gramov • voda 20 mililitrov • orechy vlašské mleté 50 gramov
Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame orechy.

2.
múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky • vaječný bielok 6 kusov
Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

3.
Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k žĺtkom.


5.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

6.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 20 gramov • škrob kukuričný 40 gramov
Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.





11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • stužovač šľahačky 7 gramov
Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom.

12.
Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu. Vrchnú časť odoberieme a na spodnú natrieme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchnú časť.

13.
Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po bokoch).


15.
čokoláda • hrozienka v čokoláde
Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do čokolády v hrnčeku môžeme vmiešať hrozienka v čokoláde a tiež ich použiť na ozdobenie.

Dobrú chuť!