RECEPTY

Orechové srdce

Orechové srdce

Nielen Valentínska torta plná orechov.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  Valentínske  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový20gramov
cukor práškový180gramov
hrozienka v čokoláde-
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
maslo180gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
orechy vlašské mleté180gramov
rum tmavý25mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
stužovač šľahačky7gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda20mililitrov
čokoláda25gramov
čokoláda-
škrob kukuričný40gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 100 gramov  voda 20 mililitrov  orechy vlašské mleté 50 gramov

Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame orechy.

Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Vmiešame...

2. 

múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky  vaječný bielok 6 kusov

Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Múku zmiešame s kypriacim práškom, z bielkov...

3. 

Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k žĺtkom.

Múku a sneh z bielkov striedavo primiešame k...

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou...

5. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C....

6. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 20 gramov  škrob kukuričný 40 gramov

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu uvaríme...

7. 

maslo 180 gramov  cukor práškový 80 gramov

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom.

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom....

8. 

rum tmavý 25 mililitrov

Maslo zmiešame s pudingom a primiešame rum.

Maslo zmiešame s pudingom a primiešame rum....

9. 

orechy vlašské mleté 80 gramov

Vmiešame orechy...

Vmiešame orechy......

10. 

čokoláda 25 gramov

...a rozpustenú čokoládu.

...a rozpustenú čokoládu....

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  stužovač šľahačky 7 gramov

Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom.

Nakoniec do krému zamiešame vyšľahanú smotanu...

12. 

Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu. Vrchnú časť odoberieme a na spodnú natrieme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchnú časť.

Upečený korpus priečne prekrojíme na polovicu....

13. 

Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po bokoch).

Celé srdce potrieme zvyšným krémom (aj po...

14. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Posypeme orechmi.

Posypeme orechmi....

15. 

čokoláda  hrozienka v čokoláde

Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do čokolády v hrnčeku môžeme vmiešať hrozienka v čokoláde a tiež ich použiť na ozdobenie.

Rozpustíme čokoládu a tortu ozdobíme. Do...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť