RECEPTY

Letná kokosová torta

Letná kokosová torta

Osviežujúca letná torta zo sezónneho ovocia

recept,fotorecept,mlieko kokosové,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),marhule,Torty,Bezlepkové

Torty

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový120gramov
kokos strúhaný80gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
marhule400gramov
maslo40gramov
mlieko kokosové200mililitrov
rum tmavý3polievkové lyžice
sirup kokosový2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%200gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
čokoláda biela80gramov
želatinový stužovač50gramov

 

Recept

1. Rozpustíme čokoládu

čokoláda biela 80 gramov

Čokoládu nalamanú na kúsky rozpustíme v teplom vodnom kúpeli.

2. Príprava kokosového cesta

maslo 40 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Maslo vyšľaháme s cukrom.

3. Zapracujeme žĺtka

vaječný žĺtok 3 kusy  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  kokos strúhaný 80 gramov

Do vyšľahaného masla postupne pridáme vaječné žĺtka, premiešame. Do misy pridáme kokos, rozpustenú čokoládu a prášok do pečiva.

4. Pridáme vyšľahaný sneh

vaječný bielok 3 kusy

Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha. Sneh pridáme do cesta. Jemne premiešame.

5. Kokosový korpus

Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 175 °C. Po upečení korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

6. Príprava kokosového krému

mlieko kokosové 200 mililitrov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov  sirup kokosový 2 polievkové lyžice  rum tmavý 3 polievkové lyžice  cukor kryštálový 80 gramov

Do misky vylejeme kokosové mlieko, pridáme tvaroh, cukor, kokosový sirup a rum. Premiešame.

7. 

želatinový stužovač 50 gramov

Ľubovoľné množstvo krému prelejeme do menšej misky. Do nej potom vmiešame želatínový stužovač. Obsah misky prelejeme do zvyšného krému. Poriadne premiešame, získame tuhšiu zmes.

8. Vyšľaháme šlahačku

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Do krému primiešame vyšlahanú šľahačku.

9. Natierame krémom

marhule 400 gramov

Na upečený kokosový korpus natrieme časť krému, poukladáme na menšie kúsky nakrájané marhule.

10. 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, ozdobíme štvrťami marhúľ.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť