svetvomne.sk

Letná kokosová torta

    

Osviežujúca letná torta zo sezónneho ovocia

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Rozpustíme čokoládu

čokoláda biela 80 gramov

Čokoládu nalamanú na kúsky rozpustíme v teplom vodnom kúpeli.

Rozpustíme čokoládu

2. Príprava kokosového cesta

maslo 40 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Maslo vyšľaháme s cukrom.

Príprava kokosového cesta

3. Zapracujeme žĺtka

vaječný žĺtok 3 kusy  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  kokos strúhaný 80 gramov

Do vyšľahaného masla postupne pridáme vaječné žĺtka, premiešame. Do misy pridáme kokos, rozpustenú čokoládu a prášok do pečiva.

Zapracujeme žĺtka

4. Pridáme vyšľahaný sneh

vaječný bielok 3 kusy

Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha. Sneh pridáme do cesta. Jemne premiešame.

Pridáme vyšľahaný sneh

5. Kokosový korpus

Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 175 °C. Po upečení korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Kokosový korpus

6. Príprava kokosového krému

mlieko kokosové 200 mililitrov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov  sirup kokosový 2 polievkové lyžice  rum tmavý 3 polievkové lyžice  cukor kryštálový 80 gramov

Do misky vylejeme kokosové mlieko, pridáme tvaroh, cukor, kokosový sirup a rum. Premiešame.

Príprava kokosového krému

7. 

želatinový stužovač 50 gramov

Ľubovoľné množstvo krému prelejeme do menšej misky. Do nej potom vmiešame želatínový stužovač. Obsah misky prelejeme do zvyšného krému. Poriadne premiešame, získame tuhšiu zmes.

8. Vyšľaháme šlahačku

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Do krému primiešame vyšlahanú šľahačku.

Vyšľaháme šlahačku

9. Natierame krémom

marhule 400 gramov

Na upečený kokosový korpus natrieme časť krému, poukladáme na menšie kúsky nakrájané marhule.

Natierame krémom

10. 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, ozdobíme štvrťami marhúľ.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť