svetvomne.sk

Šľahačková torta s tvarohovými guľôčkami

    

Efektná, čierno-biela torta s jednoduchou prípravou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  kokos strúhaný 30 gramov  cukor krupica 40 gramov  škrob kukuričný 20 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

Vypracujeme zmes z ktorej vytvoríme guľôčky.

3. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Guľôčky poukladáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme na 30 minút do mrazničky.

4. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor krupica 90 gramov

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica  čokoláda 50 gramov

Do žĺtkov vmiešame kakao a roztopenú, vychladenú čokoládu.

6. 

múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Múku zmiešame s kypriacim práškom,...

7. 

...pridáme a zamiešame do cesta. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

8. 

Cesto nalejeme na tuhé tvarohové guľôčky.

9. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

10. 

džem višňový 2 polievkové lyžice

Ešte teplý korpus potrieme džemom a necháme vychladnúť.

11. 

čokoláda

Čokoládu roztopíme a natenko rozotrieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť v chlade.

12. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

13. 

Šľahačku navrstvíme na korpus a zarovnáme.

14. 

Do šľahačky pozapichujeme nalámanú čokoládu. Uložíme do chladničky na 4 hodiny, aby šľahačka pevne stuhla.

15. 

Nakrájame na porcie a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť