Šľahačková torta s tvarohovými guľôčkami

Efektná, čierno-biela torta s jednoduchou prípravou.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty,Zákusky
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor krupica | 130 ?? | gramov kcal | |
džem višňový | 2 82 | polievkové lyžice kcal | |
kakao - prášok | 1 31 | polievková lyžica kcal | |
kokos strúhaný | 30 208 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 2 ?? | balíčky kcal | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 250 255 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal | |
čokoláda | 50 257 | gramov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuričný | 20 73 | gramov kcal |
Recept
1.
tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov • vajce slepačie 1 kus • kokos strúhaný 30 gramov • cukor krupica 40 gramov • škrob kukuričný 20 gramov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2.
Vypracujeme zmes z ktorej vytvoríme guľôčky.

3.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Guľôčky poukladáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme na 30 minút do mrazničky.

4.
vajce slepačie 4 kusy • cukor krupica 90 gramov
Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5.
kakao - prášok 1 polievková lyžica • čokoláda 50 gramov
Do žĺtkov vmiešame kakao a roztopenú, vychladenú čokoládu.

6.
múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Múku zmiešame s kypriacim práškom,...

7.
...pridáme a zamiešame do cesta. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

8.
Cesto nalejeme na tuhé tvarohové guľôčky.

9.
Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.


11.
Čokoládu roztopíme a natenko rozotrieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť v chlade.

12.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

13.
Šľahačku navrstvíme na korpus a zarovnáme.

14.
Do šľahačky pozapichujeme nalámanú čokoládu. Uložíme do chladničky na 4 hodiny, aby šľahačka pevne stuhla.

15.
Nakrájame na porcie a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!