Zapekané cestoviny s kapustou
Jednoduchý, chutný a lacný recept na cestoviny zapekané s údeninou a kyslou kapustou.
recept,fotorecept,kapusta kvasená,cestoviny - Fusilli (špirály),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fusilli (špirály) | 400 | gramov | |
kapusta kvasená | 1000 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
párky bravčové | 6 | kusov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | gramov | |
soľ zeleninová | - | ||
voda | 0.2 | litra |
Recept
1.
kapusta kvasená 1000 gramov • olej slnečnicový
Uvaríme cestoviny a pokvapkáme ich olejom. Vodou prepláchneme kapustu, aby sme zjemnili jej kyslosť. Polovicou vystelieme pekáč.
2.
cestoviny - Fusilli (špirály) 400 gramov • párky bravčové 6 kusov • korenie čierne mleté • soľ zeleninová
Na kapustu rozložíme polovicu uvarených cestovín, osolíme, okoreníme. Na cestoviny rozložíme na kolieska nakrájané párky (môžeme použiť ľubovoľný druh mäsa, odporúčam údené).
3.
Zakryjeme zvyškom cestovín a kapusty.
4.
voda 0.2 litra • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 gramov
Zalejeme smotanou aj vodou a pečieme pri 180°C, 20minút.
Dobrú chuť!