Pikantné cestoviny s tuniakom
Výborné ostré cestoviny.
recept,fotorecept,tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji,syr tvrdý,cestoviny - Fusilli (špirály),Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 400 | gramov | |
feferónky sterilizované | 3 | kusy | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
sardelová pasta | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | - | ||
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji | 300 | gramov |
Recept
1. Príprava ostrej tuniakovej zmesi
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 4 strúčiky • feferónky sterilizované 3 kusy • tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 300 gramov • sardelová pasta 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Na oleji jemne popražíme cesnak a rozdrvené a nasekané feferónky. Pridáme tuniaka aj s olejom z konzervy a okoreníme. Ochutíme sardelovou pastou a odstavíme.
2. Príprava cestovín
cestoviny - Fusilli (špirály) 400 gramov
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Precedíme a vrátime ich späť do hrnca.
3.
K cestovinám primiešame tuniakovú zmes. Podávame teplé, podľa chuti posypeme strúhaným syrom.
Dobrú chuť!