Špagety Aglio e Olio
Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú petržlenovou vňaťkou, soľou a chilli.
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,cesnak,olej olivový,petržlenová vňať,paprička chili čerstvá,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cestoviny - Špagety | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | 50 | mililitrov | |
paprička chili čerstvá | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1.5 | litra |
Recept
1.
cestoviny - Špagety 200 gramov • voda 1.5 litra • soľ 1 čajová lyžička
Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.
4.
Špagety scedíme.
5.
paprička chili čerstvá • korenie čierne mleté • soľ
Po odkapaní špagety vrátime do suchého hrnca a prilejeme olej s cesnakom. Pridáme chilli, čierne korenie a soľ. Opatrne premiešame.
Dobrú chuť!