RECEPTY

Špagety Aglio e Olio

Špagety Aglio e Olio

Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.

recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,cesnak,olej olivový,petržlenová vňať,paprička chili čerstvá,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cestoviny - Špagety200gramov
korenie čierne mleté-
olej olivový50mililitrov
paprička chili čerstvá-
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1.5litra

 

Recept

1. 

cestoviny - Špagety 200 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.

2. 

cesnak 4 strúčiky

Strúčiky cesnaku nakrájeme na plátky.

3. 

olej olivový 50 mililitrov

Na miernom plameni pomaly opečieme cesnak do chrumkava.

4. 

Špagety scedíme.

5. 

paprička chili čerstvá  korenie čierne mleté  soľ

Po odkapaní špagety vrátime do suchého hrnca a prilejeme olej s cesnakom. Pridáme chilli, čierne korenie a soľ. Opatrne premiešame.

6. 

petržlenová vňať

Servírovanú porciu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies