svetvomne.sk

Špagety Aglio e Olio

Špagety Aglio e Olio

    

Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.

recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,cesnak,olej olivový,petržlenová vňať,paprička chili čerstvá,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

cestoviny - Špagety 200 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.

2. 

cesnak 4 strúčiky

Strúčiky cesnaku nakrájeme na plátky.

3. 

olej olivový 50 mililitrov

Na miernom plameni pomaly opečieme cesnak do chrumkava.

4. 

Špagety scedíme.

5. 

paprička chili čerstvá  korenie čierne mleté  soľ

Po odkapaní špagety vrátime do suchého hrnca a prilejeme olej s cesnakom. Pridáme chilli, čierne korenie a soľ. Opatrne premiešame.

6. 

petržlenová vňať

Servírovanú porciu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť