svetvomne.sk

Cesnakové kolieska

Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak7strúčikov
Cukor kryštálový2čajové lyžičky
Droždie čerstvé42gramov
Majorán1čajová lyžička
Mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
Múka polohrubá500gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Paprika červená mletá1polievková lyžica
Rasca drvená1čajová lyžička
Soľ1čajová lyžička
Syr feta200gramov
Vajce slepačie1kus
Zemiaky300gramov

1. Príprava kvásku

mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 2 ČL

V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).

Príprava kvásku

2. Priprava cesta

múka polohrubá 500 g  soľ 1 ČL  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  olej slnečnicový 100 ml

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

Priprava cesta

3. Cesto necháme vykysnúť

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme vykysnúť

4. Plnka

zemiaky 300 g  syr Feta 200 g  cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 PL  rasca drvená 1 ČL  majorán 1 ČL

Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.

Plnka

5. 

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.

6. Pečieme

vajce slepačie 1 ks  cesnak 1 strúčik

Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť