svetvomne.sk

Cesnakové kolieska

    

Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak7strúčikov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
droždie čerstvé42gramov
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie rasca drvená1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka polohrubá500gramov
olej slnečnicový100mililitrov
paprika červená mletá1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
syr Feta200gramov
vajce slepačie1kus
zemiaky300gramov

1. Príprava kvásku

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).

Príprava kvásku

2. Priprava cesta

múka polohrubá 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

Priprava cesta

3. Cesto necháme vykysnúť

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme vykysnúť

4. Plnka

zemiaky 300 gramov  syr Feta 200 gramov  cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 polievková lyžica  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička

Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.

Plnka

5. 

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.

6. Pečieme

vajce slepačie 1 kus  cesnak 1 strúčik

Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť