RECEPTY

Cesnakové kolieska

Cesnakové kolieska

Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.

recept,fotorecept,zemiaky,syr Feta,cesnak,cesnak,Slané chuťovky,Sezónne recepty

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak7strúčikov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
droždie čerstvé42gramov
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie rasca drvená1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka polohrubá500gramov
olej slnečnicový100mililitrov
paprika červená mletá1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
syr Feta200gramov
vajce slepačie1kus
zemiaky300gramov

 

Recept

1. Príprava kvásku

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).

2. Priprava cesta

múka polohrubá 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3. Cesto necháme vykysnúť

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. Plnka

zemiaky 300 gramov  syr Feta 200 gramov  cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 polievková lyžica  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička

Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.

5. 

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.

6. Pečieme

vajce slepačie 1 kus  cesnak 1 strúčik

Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť