Cesnakové kolieska

Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.
recept,fotorecept,zemiaky,syr Feta,cesnak,cesnak,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
25
Hmotnosť porcie
63 g
Energia porcie
159 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 7 38 | strúčikov kcal | |
cukor kryštálový | 2 41 | čajové lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 1 11 | čajová lyžička kcal | |
korenie rasca drvená | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 192 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 1 48 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Feta | 200 526 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 300 276 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava kvásku
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 2 čajové lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).

2. Priprava cesta
múka polohrubá 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3. Cesto necháme vykysnúť
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. Plnka
zemiaky 300 gramov • syr Feta 200 gramov • cesnak 6 strúčikov • paprika červená mletá 1 polievková lyžica • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička
Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.

5.
Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.

6. Pečieme
vajce slepačie 1 kus • cesnak 1 strúčik
Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.

Dobrú chuť!