Cesnakové kolieska
Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.
recept,fotorecept,zemiaky,syr Feta,cesnak,cesnak,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 7 | strúčikov | |
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Feta | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
1. Príprava kvásku
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 2 čajové lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).
2. Priprava cesta
múka polohrubá 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.
3. Cesto necháme vykysnúť
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
4. Plnka
zemiaky 300 gramov • syr Feta 200 gramov • cesnak 6 strúčikov • paprika červená mletá 1 polievková lyžica • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička
Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.
5.
Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.
6. Pečieme
vajce slepačie 1 kus • cesnak 1 strúčik
Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.
Dobrú chuť!