svetvomne.sk

Plnené pagáčiky

    

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak7strúčikov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká500gramov
múka hladká-
olej slnečnicový125mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Eidam300gramov
tatárska omáčka200mililitrov
vajce slepačie1kus
zemiaky150gramov

1. 

zemiaky 150 gramov

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov  múka hladká 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.

3. 

olej slnečnicový 125 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.

4. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrubší plát. Vykrajujeme kolieska...

6. 

vajce slepačie 1 kus  syr Eidam 50 gramov

... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

7. 

Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.

8. Plnka

tatárska omáčka 200 mililitrov  syr Eidam 250 gramov  cesnak 7 strúčikov

Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.

Plnka

9. 

Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť