Plnené pagáčiky
![Plnené pagáčiky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001109/img_sk_4x3/plnene-pagaciky_00180.jpg)
Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.
recept,fotorecept,syr Eidam,syr Eidam,tatárska omáčka,cesnak,Slané chuťovky,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 7 | strúčikov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | 125 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Eidam | 300 | gramov | |
tatárska omáčka | 200 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 150 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 150 gramov
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7454.jpg)
2.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov • múka hladká 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7455.jpg)
3.
olej slnečnicový 125 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov
Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7456.jpg)
4.
Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7458.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7460.jpg)
6.
vajce slepačie 1 kus • syr Eidam 50 gramov
... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7462.jpg)
7.
Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7461.jpg)
8. Plnka
tatárska omáčka 200 mililitrov • syr Eidam 250 gramov • cesnak 7 strúčikov
Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7473.jpg)
9.
Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001109/small/IMG_7507w.jpg)
Dobrú chuť!