svetvomne.sk

Plnené pagáčiky

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak7strúčikov
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Droždie čerstvé20gramov
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka hladká500gramov
Múka hladká
Olej slnečnicový125mililitrov
Smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr eidam300gramov
Tatárska omáčka200mililitrov
Vajce slepačie1kus
Zemiaky150gramov

1. 

zemiaky 150 g

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový ½ ČL  droždie čerstvé 20 g  múka hladká 500 g  soľ ½ ČL

V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.

3. 

olej slnečnicový 125 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g

Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.

4. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.

5. 

múka hladká

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrubší plát. Vykrajujeme kolieska...

6. 

vajce slepačie 1 ks  syr Eidam 50 g

... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

7. 

Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.

8. Plnka

tatárska omáčka 200 ml  syr Eidam 250 g  cesnak 7 strúčikov

Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.

Plnka

9. 

Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť