Plnené pagáčiky
Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.
recept,fotorecept,syr Eidam,syr Eidam,tatárska omáčka,cesnak,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 7 | strúčikov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | 125 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Eidam | 300 | gramov | |
tatárska omáčka | 200 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 150 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 150 gramov
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.
2.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov • múka hladká 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.
3.
olej slnečnicový 125 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov
Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.
4.
Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.
6.
vajce slepačie 1 kus • syr Eidam 50 gramov
... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
7.
Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.
8. Plnka
tatárska omáčka 200 mililitrov • syr Eidam 250 gramov • cesnak 7 strúčikov
Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.
9.
Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!