Plnené pagáčiky

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.
recept,fotorecept,syr Eidam,syr Eidam,tatárska omáčka,cesnak,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 7 38 | strúčikov kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 125 1124 | mililitrov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 ?? | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr Eidam | 300 ?? | gramov kcal | |
tatárska omáčka | 200 1012 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 150 138 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 150 gramov
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a postrúhame.

2.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov • múka hladká 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do misy navážime múku, pridáme postrúhaný zemiak a soľ. Prilejeme kvások.

3.
olej slnečnicový 125 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov
Začneme miesiť cesto a postupne do neho pridávame olej a smotanu.

4.
Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme vykysnúť.


6.
vajce slepačie 1 kus • syr Eidam 50 gramov
... kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

7.
Pagáčiky upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme pri teplote asi 180°C 25 minút.

8. Plnka
tatárska omáčka 200 mililitrov • syr Eidam 250 gramov • cesnak 7 strúčikov
Tatársku omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a očisteným prelisovaným cesnakom.

9.
Vychladené pagáčiky prekrojíme a naplníme plnkou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!