RECEPTY

Oškvarkové pagáčiky

Oškvarkové pagáčiky

Obľúbené krehké pagáčiky s mletými oškvarkami, vhodné nie len na silvestrovský stôl.

recept,fotorecept,oškvarky,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový3gramy
droždie čerstvé25gramov
mlieko polotučné 1,5%¼litra
múka hladká250gramov
múka polohrubá250gramov
oškvarky250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)100mililitrov
soľ1polievková lyžica
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  mlieko polotučné 1,5% ¼ litra  droždie čerstvé 25 gramov  vajce slepačie 1 kus  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 mililitrov  cukor kryštálový 3 gramy  soľ 1 polievková lyžica

Z malého množstva vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zo všetkých prísad vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi desať minút podkysnúť a vyvaľkáme.

Z malého množstva vlažného mlieka, droždia a...

2. Prekladanie cesta

oškvarky 250 gramov

Na vyvaľkané cesto natrieme 1/3 mletých oškvarkov. (Oškvarky necháme chvíľu stáť na teple, aby sa ľahšie rozotierali.)

Na vyvaľkané cesto natrieme 1/3 mletých...

3. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali.

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku....

4. 

Cesto ešte raz preklopíme.

Cesto ešte raz preklopíme....

5. 

Preložíme jeden okraj cez druhý.

Preložíme jeden okraj cez druhý....

6. 

Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť, aby nám cesto nakyslo.

Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť,...

7. 

Cesto vyvaľkáme, kým sa nezačnú oškvarky objavovať v ceste a opakujeme postup nanášania oškvarkov a prekladania ešte dvakrát.

Cesto vyvaľkáme, kým sa nezačnú oškvarky...

8. 

Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 15-20 mm a vykrajujeme malé pagáčiky. Na vrch môžeme urobiť mriežku.

Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 15-20 mm a...

9. Pečenie

vajce slepačie 1 kus

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlatista pri 220°C.

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť