RECEPTY

Oškvarkové pagáčiky

Oškvarkové pagáčiky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Obľúbené krehké pagáčiky s mletými oškvarkami, vhodné nie len na silvestrovský stôl.

recept,fotorecept,oškvarky,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

3

13

gramy

kcal

droždie čerstvé

25

26

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

¼

120

litra

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

oškvarky

250

1853

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

100

160

mililitrov

kcal

soľ

1

0

polievková lyžica

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  mlieko polotučné 1,5% ¼ litra  droždie čerstvé 25 gramov  vajce slepačie 1 kus  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 mililitrov  cukor kryštálový 3 gramy  soľ 1 polievková lyžica

Z malého množstva vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zo všetkých prísad vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi desať minút podkysnúť a vyvaľkáme.

Z malého množstva vlažného mlieka, droždia a...

2. Prekladanie cesta

oškvarky 250 gramov

Na vyvaľkané cesto natrieme 1/3 mletých oškvarkov. (Oškvarky necháme chvíľu stáť na teple, aby sa ľahšie rozotierali.)

Na vyvaľkané cesto natrieme 1/3 mletých...

3. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali.

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku....

4. 

Cesto ešte raz preklopíme.

Cesto ešte raz preklopíme....

5. 

Preložíme jeden okraj cez druhý.

Preložíme jeden okraj cez druhý....

6. 

Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť, aby nám cesto nakyslo.

Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť,...

7. 

Cesto vyvaľkáme, kým sa nezačnú oškvarky objavovať v ceste a opakujeme postup nanášania oškvarkov a prekladania ešte dvakrát.

Cesto vyvaľkáme, kým sa nezačnú oškvarky...

8. 

Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 15-20 mm a vykrajujeme malé pagáčiky. Na vrch môžeme urobiť mriežku.

Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 15-20 mm a...

9. Pečenie

vajce slepačie 1 kus

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlatista pri 220°C.

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť