RECEPTY

Orechovo oškvarkové pagáčiky

Orechovo oškvarkové pagáčiky

Týchto jemných a voňavých pagáčov s chrumkavými kúskami orieškov možno bude aj málo. Porozmýšľajte rovno nad dvojitou dávkou, ak čakáte hostí :)

recept,fotorecept,oškvarky,orechy pekanové,Slané chuťovky,Sezónne recepty

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé40gramov
masť bravčová35gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká 00 Extra1polievková lyžica
múka hladká 00 Extra350gramov
orechy pekanové150gramov
oškvarky150gramov
semienka sezamové1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka hladká 00 Extra 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 40 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.

2. 

oškvarky 150 gramov

Za ten čas čo nám vzíde kvások si nasekáme najemno škvarky.

3. 

orechy pekanové 150 gramov

Pekanové (alebo vlašské) orechy si nasekáme nahrubo.

4. 

múka hladká 00 Extra 350 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  masť bravčová 35 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

V osiatej múke si rozmiešame soľ a masť. Pridáme teplé mlieko, kvások a vyhnetieme hutné takmer nelepivé cesto.

5. 

Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske.

6. 

Posypeme ho rovnomerne nasekanými oškvarkami a orechami.

7. 

Okraje preložíme rovnomerne z oboch strán a potom ešte po dĺžke cez seba.

8. 

Cesto rozvaľkáme a znovu poprekladáme.

9. 

Posledný krát ho rozvaľkáme približne na hrúbku jedného centimetra.

10. 

Vykrajujeme koleska o priemere približne 4-5 centimetrov a ukladáme na plech, alebo dva.

11. 

vajce slepačie 1 kus  semienka sezamové 1 čajová lyžička

Každý potrieme zvrchu rozšľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a necháme na teplom mieste 20 minút nakysnúť.

12. 

Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

13. 

Ak sa vám nezmestili na jeden plech, tak pomocou teplého vzduchu môžete upiecť obe várky naraz v trúbe nad sebou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť