svetvomne.sk

Silvestrovské oškvarkové pagáčiky

Recept na prípravu šťavnatých pagáčikov. Pagáčiky nie sú suché, majú mierne korenistú chuť a výborne sa hodia k Silvestrovskému šampanskému.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Droždie čerstvé20gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká300gramov
Oškvarky150gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Tuk stužený - margarín80gramov
Vajce slepačie2kusy

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový ½ ČL  múka hladká 300 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme napučať. Do misky dáme múku, vajce, soľ, korenie a zvyšné mlieko, prilejeme kvások a vymiesime nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme pol hodinu kysnúť.

Cesto

2. Náplň

oškvarky 150 g  tuk stužený - margarín 80 g

Mleté oškvarky zmiešame so zmäknutým rastlinným tukom.

Náplň

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi jeden a pol centimetra, potrieme oškvarkovou náplňou.

4. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali.

5. 

Potom preložíme jeden okraj cez druhý a necháme ešte dokysnúť asi 10 minút potom cesto znova rozvaľkáme a postup zopakujeme.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť