svetvomne.sk

Silvestrovské oškvarkové pagáčiky

    

Recept na prípravu šťavnatých pagáčikov. Pagáčiky nie sú suché, majú mierne korenistú chuť a výborne sa hodia k silvestrovskému šampanskému.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká300gramov
oškvarky150gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
tuk stužený - margarín80gramov
vajce slepačie2kusy

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 300 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme napučať. Do misky dáme múku, vajce, soľ, korenie a zvyšné mlieko, prilejeme kvások a vymiesime nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme pol hodinu kysnúť.

Cesto

2. Náplň

oškvarky 150 gramov  tuk stužený - margarín 80 gramov

Mleté oškvarky zmiešame so zmäknutým rastlinným tukom.

Náplň

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi jeden a pol centimetra, potrieme oškvarkovou náplňou.

4. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali.

5. 

Potom preložíme jeden okraj cez druhý a necháme ešte dokysnúť asi 10 minút potom cesto znova rozvaľkáme a postup zopakujeme.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky.

7. 

vajce slepačie 1 kus

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť