Škvarkové pagáčové mafiny
![Škvarkové pagáčové mafiny](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001134/img_sk_4x3/skvarkove-pagacove-mafiny_00180.jpg)
Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.
recept,fotorecept,oškvarky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 40 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 350 | gramov | |
múka hladká | - | ||
oškvarky | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 40 gramov
V teplom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9917.jpg)
2.
múka hladká 350 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky
Do naváženej múky pridáme smotanu, vajíčka, soľ a prilejeme kvások. Vymiesime polotuhé cesto a necháme ho 20 minút zakryté kysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9918.jpg)
3.
oškvarky 250 gramov
Polovicu oškvarkov rozmixujeme ponorným mixérom, druhú posekáme nadrobno. Pridáme ich do cesta a dobre vymiesime.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9919.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9920.jpg)
5.
Cesto opäť premiesime a pomocou naberačky na zmrzlinu, ktorú si pred naberaním cesta najprv namočíme do vody,...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9921.jpg)
6.
...kladieme kôpky cesta do vymastených foriem na mafiny. Naberačku si podľa potreby počas nakladania cesta máčame vo vode.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9922.jpg)
7.
vajce slepačie 1 kus
Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 20 minút vo formách podkysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9926.jpg)
8.
Podľa chuti ich môžeme povrchu posypať sezamom, hrubozrnnou soľou alebo rascou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9927.jpg)
9.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 C 20 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001134/small/IMG_9951.jpg)
Dobrú chuť!