Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.
recept,fotorecept,oškvarky,papriková pasta - pikantná,Slané chuťovky,
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 5 101 | čajových lyžičiek kcal | |
droždie čerstvé | 21 22 | gramov kcal | |
korenie rasca celá | 0 ?? | kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
masť bravčová | 25 225 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 225 108 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
oškvarky | 250 1853 | gramov kcal | |
papriková pasta - pikantná | 2 ?? | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vajce slepačie | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 21 gramov • múka polohrubá 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 5 čajových lyžičiek • maslo 125 gramov • masť bravčová 25 gramov • múka polohrubá 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Do hrnčeka s teplým mliekom pridáme droždie, čajovú lyžičku múky, trochu cukru a necháme vzísť kvások. Maslo rozpustíme s masťou. Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, maslo s masťou a prilejeme kvások. Osolíme.

2.
mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov
Prilejeme teplé mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme zakryté, na teplom mieste nakysnúť.


4.
Oškvarky pomelieme, podľa chuti a potreby dosolíme. Polovicu oškvarkov natrieme na cesto.

5.
Cesto na tretiny poprekladáme...

6.
...po dĺžke.

7.
Potom poprekladáme...

8.
...po šírke. Necháme 10 minút podkysnúť. Znovu rozvaľkáme a postup opakujeme s druhou polovicou oškvarkov. Opäť necháme podkysnúť.

9.
papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky
Cesto tretíkrát rozvaľkáme a natrieme pikantnou paprikovou zmesou (podľa chuti).

10.
A opäť poskladáme a necháme podkysnúť.

11.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko otlačíme, pomocou krájača na zemiakový šalát, mriežku.

12.
vajce slepačie • soľ • korenie rasca celá
Pagáčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti môžeme posypať hrubozrnnou soľou a rascou.

13.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!