Špenátové muffiny
Recept na prípravu netradičných slaných muffinov, so skvelou chuťou a lákavou farbou.
recept,fotorecept,špenát mrazený,syr polotvrdý,syr Mozzarella,Slané chuťovky,
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 250 | gramov | |
soľ | - | ||
syr Mozzarella | 70 | gramov | |
syr polotvrdý | 70 | gramov | |
špenát mrazený | 150 | gramov |
Recept
1.
špenát mrazený 150 gramov • múka hladká 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • syr polotvrdý 70 gramov • syr Mozzarella 70 gramov • maslo 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • soľ • korenie čierne mleté • muškátový oriešok mletý
Mrazený špenát necháme rozmraziť a vymačkáme z neho vodu. V mise rozmiešame múku s kypriacim práškom, špenátom a nastrúhanými syrmi. V druhej miske rozšľaháme vajíčka s rozpusteným vlažným maslom, mliekom, soľou, korením a muškátovým orieškom. Obe zmesi spojíme a premiešame. Ak sa nám zdá málo slaná môžme prisoliť alebo prikoreniť.
2.
Dáme si rozohriať rúru a cesto rozdelíme do pripravených formičiek asi do výšky 2/3 (odporúčam použiť silikónové formy na ktoré sa muffiny po upečení vôbec nelepia, ak používame kovový plech na mafiny odporúčam potrieť maslom a vysypať múkou).
3.
Pečieme dozlatista na strednom stupni asi 20 minút. Podávame ešte teplé.
Dobrú chuť!