Kapustový šalát s kurkumou
Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,korenie kurkuma,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená)
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 40 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 800 | gramov | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 200 | gramov | |
ocot | 4 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
1.
voda 400 mililitrov • cukor trstinový 40 gramov • soľ 1 čajová lyžička • ocot 4 polievkové lyžice
Vodu s cukrom a soľou privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme ocot (môže byť aj ryžový, nevhodný je jablčný - v kombinácii s kurkumou zhorkne) a necháme vychladnúť.
3.
mrkva 200 gramov
Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké dlhé slížiky. Pridáme ju ku kapuste...
4.
...a zalejeme vriacou vodou. Ihneď scedíme.
5.
korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme kurkumu, čierne korenie a dobre premiešame.
6.
Zalejeme nálevom, utlačíme a necháme 24 hodín odpočívať. Podľa chuti môžeme pridať ocot, pripadne citrónovú šťavu.
Dobrú chuť!