Kapustový šalát s kurkumou

Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,korenie kurkuma,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
252 g
Energia porcie
87 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 40 159 | gramov kcal | |
kapusta hlávková biela | 800 232 | gramov kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
ocot | 4 26 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
voda 400 mililitrov • cukor trstinový 40 gramov • soľ 1 čajová lyžička • ocot 4 polievkové lyžice
Vodu s cukrom a soľou privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme ocot (môže byť aj ryžový, nevhodný je jablčný - v kombinácii s kurkumou zhorkne) a necháme vychladnúť.


3.
mrkva 200 gramov
Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké dlhé slížiky. Pridáme ju ku kapuste...

4.
...a zalejeme vriacou vodou. Ihneď scedíme.

5.
korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme kurkumu, čierne korenie a dobre premiešame.

6.
Zalejeme nálevom, utlačíme a necháme 24 hodín odpočívať. Podľa chuti môžeme pridať ocot, pripadne citrónovú šťavu.

Dobrú chuť!