svetvomne.sk

Kapustový šalát s kurkumou

     

Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor trstinový40gramov
Kapusta biela800gramov
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Mrkva200gramov
Ocot4polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Voda400mililitrov

1. 

voda 400 ml  cukor trstinový 40 g  soľ 1 ČL  ocot 4 PL

Vodu s cukrom a soľou privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme ocot (môže byť aj ryžový, nevhodný je jablčný - v kombinácii s kurkumou zhorkne) a necháme vychladnúť.

2. 

kapusta biela 800 g

Kapustu natenko nakrájame.

3. 

mrkva 200 g

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké dlhé slížiky. Pridáme ju ku kapuste...

4. 

...a zalejeme vriacou vodou. Ihneď scedíme.

5. 

korenie kurkuma ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme kurkumu, čierne korenie a dobre premiešame.

6. 

Zalejeme nálevom, utlačíme a necháme 24 hodín odpočívať. Podľa chuti môžeme pridať ocot, pripadne citrónovú šťavu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť