svetvomne.sk

Kapustový šalát s kurkumou

    

Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor trstinový40gramov
kapusta hlávková biela800gramov
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva200gramov
ocot4polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda400mililitrov

1. 

voda 400 mililitrov  cukor trstinový 40 gramov  soľ 1 čajová lyžička  ocot 4 polievkové lyžice

Vodu s cukrom a soľou privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme ocot (môže byť aj ryžový, nevhodný je jablčný - v kombinácii s kurkumou zhorkne) a necháme vychladnúť.

2. 

kapusta hlávková biela 800 gramov

Kapustu natenko nakrájame.

3. 

mrkva 200 gramov

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké dlhé slížiky. Pridáme ju ku kapuste...

4. 

...a zalejeme vriacou vodou. Ihneď scedíme.

5. 

korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Pridáme kurkumu, čierne korenie a dobre premiešame.

6. 

Zalejeme nálevom, utlačíme a necháme 24 hodín odpočívať. Podľa chuti môžeme pridať ocot, pripadne citrónovú šťavu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť