Chutný zdravý šalát.
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Cibuľa | 50 | gramov | |
Citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
Olej avokádový | 3 | polievkové lyžice | |
Paradajky | 250 | gramov | |
Quinoa | 200 | gramov | |
Soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
Uhorka šalátová | 150 | gramov | |
Valeriánka poľná (polníček, šalát poľníček) | 50 | gramov | |
Voda | 500 | mililitrov | |
Kuracie mäso na kurkume |
2.
Quinou nasypeme do vriacej osolenej vody a na miernom plameni varíme pod pokrievkou 15 minút. Odstavíme z plameňa a necháme v zakrytom hrnci v pare dovárať asi 10 minút.
3.
Odokryjeme, premiešame a necháme vychladnúť.
4.
Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) 50 g
Šalát poľníček premyjeme pod tečúcou vodou na sitku.
5.
cibuľa 50 g • paradajky 250 g • uhorka šalátová 150 g
Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké polmesiačiky. Paradajky a uhorku umyjeme, pokrájame na kocky.
6.
olej avokádový 3 PL • citrónová šťava 1 PL
Do misy rozoberieme cibuľu a premiešame ju s olejom a citrónovou šťavou.
7.
Pridáme pripravenú zeleninu, poľníček jemne natrháme a premiešame.
8.
Do zeleniny vmiešame quinou. Servírujeme s olivami.
9. Tip pre nevegánov
Kuracie mäso na kurkume recept
Pre nevegánov môže byť šalát ako zdravá príloha k mäsu.
Dobrú chuť!