svetvomne.sk

Uhorkový šalát s cviklou v jogurte

    

Zdravý šalát vhodný aj ako príloha k jedlám z mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

cvikla - červená repa 200 gramov  uhorka šalátová 400 gramov

Malú cviklu umyjeme a asi za hodinu uvaríme do mäkka. Vychladíme ponorenú v studenej vode. Uhorky čiastočne ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

2. 

Cviklu ošúpeme a nakrájame tiež na malé kocky.

3. 

jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov  cukor trstinový 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ himalájska ružová  cibuľka jarná 1 kus

Zeleninu vložíme do misy, pridáme jogurt, cukor, šťavu z citróna a korenie. Premiešame. Môžeme pridať na jemno nakrájanú jarnú cibuľku. Podľa chuti, tesne pred podávaním, osolíme a opäť premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť