svetvomne.sk

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

    

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

cvikla - červená repa 300 gramov

Menšiu cviklu umyjeme a uvaríme vo vode, pod pokrievku, za asi hodinu do mäkka. Vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Prípadne ju ochladíme ponorenú do studenej vody.

2. 

Cviklu ošúpeme a nakrájame na slížiky.

3. 

jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov  soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky  korenie mäta sušená ½ čajovej lyžičky  cukor trstinový 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica

V jogurte rozmiešame soľ, koreniny, cukor a citrónovú šťavu.

4. 

mandle mleté 2 polievkové lyžice

Primiešame cviklu a mleté mandle.

5. Tip na servírovanie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept  Šošovicovo-hrachový pikantný dál recept

Počet porcií závisí od spôsobu podávania. Ako šalát k indickému menu je uvedené množstvo asi 4 porcie.

Tip na servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť