Šošovicovo-hrachový pikantný dál
Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,šošovica,Zeleninové prílohy,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | - | ||
Cviklový šalát s jogurtom a madľami recept | - | ||
cesnak | 8 | gramov | |
cibuľa červená | 80 | gramov | |
hrach žltý polený sušený | 100 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
zázvor koreň | 8 | gramov | |
šošovica | 100 | gramov |
Recept
1.
hrach žltý polený sušený 100 gramov • šošovica 100 gramov
Strukoviny premyjeme a necháme 30 minút namočené vo vode. Scedíme, zalejeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaríme do mäkka.
2.
cibuľa červená 80 gramov • maslo 30 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a osmažíme na masle.
4.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme chvíľu prehriať, premiešame...
5.
...a pridáme uvarené strukoviny. Premiešame.
6. Tip na servírovanie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Cviklový šalát s jogurtom a madľami recept
Dobrú chuť!