svetvomne.sk

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

    

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

hrach žltý polený sušený 100 gramov  šošovica 100 gramov

Strukoviny premyjeme a necháme 30 minút namočené vo vode. Scedíme, zalejeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaríme do mäkka.

2. 

cibuľa červená 80 gramov  maslo 30 gramov

Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a osmažíme na masle.

3. 

cesnak 8 gramov  zázvor koreň 8 gramov

Cesnak a zázvor očistíme, postrúhame.

4. 

korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme chvíľu prehriať, premiešame...

5. 

...a pridáme uvarené strukoviny. Premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť