RECEPTY

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,šošovica,Zeleninové prílohy,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové

Zeleninové prílohy

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept-
Cviklový šalát s jogurtom a madľami recept-
cesnak8gramov
cibuľa červená80gramov
hrach žltý polený sušený100gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
maslo30gramov
zázvor koreň8gramov
šošovica100gramov

 

Recept

1. 

hrach žltý polený sušený 100 gramov  šošovica 100 gramov

Strukoviny premyjeme a necháme 30 minút namočené vo vode. Scedíme, zalejeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaríme do mäkka.

2. 

cibuľa červená 80 gramov  maslo 30 gramov

Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a osmažíme na masle.

3. 

cesnak 8 gramov  zázvor koreň 8 gramov

Cesnak a zázvor očistíme, postrúhame.

4. 

korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme chvíľu prehriať, premiešame...

5. 

...a pridáme uvarené strukoviny. Premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies